06 декември 2013

5 невероятни структури...дело на природата или на някой друг?

За описаните земни форми се твърди, че са дело на древни цивилизации или извънземни. Скептиците твърдят, че са изцяло дело на природата, може пък и да е така.

Босненските пирамиди


През 2005 любителят археолог Семир Османаджич (Semir Osmanagic) обявява, че е направил невероятно откритие - пет огромни пирамиди в Босна, по-големи дори от египетските. Това е голяма новина, не само, че това са първите открити пирамиди в Европа, но и най-старите и най-големите в целия свят. Как досега остават незабелязани? Времето ги е покрило с прах, почва и дървета и те са заприличали на планини.

Тези земни форми, не само че приличат на пирамиди, но проучени от близо показват наличие на древна човешка дейност.


Въпросният Османджич получава правителствена подкрепа и стотици хиляди долари за да разкрие древните тайни на тези пирамиди. Бързо обаче финансирането е спряно, след като според официалната наука това са наистина просто хълмове, оформени от тектоничните движения и природните сили като пирамиди. Или пък е имало натиск проучванията да бъдат прекратени?

Рокуол, Тексас

Рокуол буквално се превежда като "каменна стена". Това е град основан през 19 век и известен с намиращото се наблизо формирование, което именно прилича на стена. Дори се твърди, че в тази полузарита стена могат да се различат прозорци. Изследвания датират структурата на 100 000 години. Някои дори твърдят, че това е било част от по-голяма структура - древна крепост на неизвестна цивилизация.


Геолозите обаче твърдят, че това е изцяло естествено образувание.

Подводния град край Япония


Тези каменни тераси са открити от водолази през 1987. Някои виждат в тези структури освен тераси, също така стълбища, стени, че дори и амфитеатър. Веднага се появяват твърдения, че това е древен град, дори митичната Атлантида.


Обичайно - учените отричат изкуствения произход на тези структури. Мнението на учените е подкрепено и от това, че никакви предмети не са намерени в този "град".

Лицето в Канада

Случайно през 2006 чрез "Гугъл карти" е намерена интересна земна форма в Алберта, Канада.


Наистина ли това е геогриф подобен на фигурите от Наска? Древните индианци дали са се изобразили върху земята? Или това е игра на природните стихии? Най-вероятно е последното. Ето как изглежда мястото от човешка перспектива, а не от сателитен поглед:


Древните механизми от Русия


Тези зъбчати колелца са намерени през 2012 и удивително много приличат на част от древен механизъм, още повече, че възрастта е им определена на 400 милиона години. Според скептиците, това са вкаменелости на древни същества.

През 2013 пък в парче от въглище беше намерено това:


Отново скептиците отказват да допуснат възможността за нещо невероятно, според тях това е или парче от съвременна минна машина отчупило се докато са добивали въглищата или минерално образувание на железен пирид. Ето как изглежда този минерал, сами си преценете до колко може да се сравняват:Източник: Cracked
Дата на оригиналната публикация: 24 ноември 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Златото все пак расте по дърветата

Няма коментари:

Публикуване на коментар