22 декември 2013

10 забележителни места забранени за посещение

Пещерата Ласко (Франция)

Пещерният комплекс Ласко се намира в югозападна Франция и е известен със своите рисунки от времето на Палеолита. Общо около 900 на брой рисунки на възраст 17 300 години. Никъде по света няма толкова добре запазени скални рисунки от това време.


Именно за да се съхранят тези древни творения на човечеството, от 1963 пещерата е затворена за туристи.

Остров Повеглия (Италия)

За това място от което може да те побият тръпки вече съм писал в тази статия:

Остров Повеглия - адът на Земята

Секретните архиви на Ватикана

Някои изчисляват, че ако се наредят в линия етажерките за книги и документи, които се намират в тази библиотека, то тази линия ще е дълга 84 километра.

Също така от Ватикана твърдят, че няма проблем да се види който и да е документ от техните архиви, единствено е забранено да се влиза в самото място. Затова трябва предварително да поискаш конкретен документ и служителите ще ти го извадят. Да, но от къде да знаеш името на търсения документ и че той наистина съществува? Има списъци с наличните документи, но няма никаква гаранция, че те са пълни. Хитро са го измислили божиите служители - можеш да видиш който документ искаш, "само" трябва да знаеш как се казва...

Черквата "Света Богородица от Сион" (Етиопия)

За този храм се твърди, че пази така наречения Кивот описан в Библията. Забранен е за посещение не само за туристи, но дори и за повечето свещеници. Единствено специално избран монах може да го посещава.


Музеят на националната сигурност в Дзянсу (Китай)

Този музей съдържа документи и шпионски приспособления като пистолети замаскирани като червила, микро камери и т.н. Точно защото експонатите му са толкова секретни, той е забранен за посещение от чужденци. Единствено китайци могат да го посещават, но дори и на тях им е забранено да правят снимки.


Ниихау (Хавай)

На този остров няма павирани пътища, няма ресторанти или магазини, нито електричество (освен произвежданото чрез слънцето за местното училище). През 1915 острова е затворен за повечето външни посетители за да се запази местната култура и природа.

Ниихау може да бъде посещаван само от роднини на живеещите там, американски военни и официални правителствени лица, или специално поканени гости.


Пайн Гап (Австралия)

Това е съвместна секретна станция на САЩ и Австралия намираща се на 18 километра от град Алис Спрингс. От там се командват сателитите следящи какво се случва в Китай, Близкия Изток и части от Русия. Ако ви е мил живота, не пробвайте да се приближавате до това място.


Негев (Израел)

Този ядрен изследователски център се намира в едноименната пустиня в Израел. Строителството му започва през 1958, но за него излиза повече информация едва през 1986, когато техникът Мордекай Вануну избягва във Великобритания. Там той разкрива редица подробности за обекта.

Изглежда през Януари 2012 реактора е спрян поради опасения от нападение от страна на Иран. През октомври и ноември 2012 групировката Хамас изстрелва ракети по тази зона, но инсталациите не са засегнати.


Исе (Япония)

Исе е шинтоиско свещенно място посветено на богинята Аматерасу-омиками. Състои се от две основни постройки и 125 по-малки светилища. Това е едно от най-свещените места в тази религия. Едва малък брой монаси могат да го посещават.

На всеки две години двете основни постройки се построяват на ново, което е в съответствие с вярата в шинтоизма - че всичко се обновява.


Метро-2 (Русия)

Метро-2 е неформалното име на предполагаемата секретна подземна система паралелна на публично достъпното метро в Москва. Строежът и е осъществен или поне започнат по времето на Йосиф Сталин, като тогава носи кодовото име D-6. Теориите на конспирацията предполагат, че това секретно метро все още се поддържа и е действащо. Твърди се, че свързва Кремъл с централата на ФСБ, с летище Внуково-2, както и с много други обекти от голямо значение. Смята се, че е на дълбочина от 50 до 200 метра и е по-дълго от публичното метро.

През 1994 водачът на групата за градски изследвания "Миньори на подземната планета" заявява че е намерил вход към секретната инсталация. Има и разкази на хора, които твърдят, че са участвали в строежа на Метро-2, но засега няма категорични доказателства за неговото съществуване.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар