09 ноември 2013

Убийството на Кенеди - най-голямата конспирация

За много хора от Европа и от по-младото поколение може да звучи странно, че убийството на 35-тия президент на САЩ Джон Кенеди е най-голямата конспирация за всички времена. По-голяма от това наистина ли се е разбил кораб на извънземни в Розуел или дали рицарите-темплиери са открили светия Граал. И на мен това ми звучеше странно първият път когато прочетох, че това се смята за "конспирация на конспирациите". След това още много пъти чувах това твърдение и проумях, че за американците и особено за хората от по-старото поколение, това наистина е събитието на века, което оставя незаличим белег в душата на нацията. Затова реших, че е крайно време и в МИСТЕРИКА да посветя статия на тази тема, още повече, че намерих един наистина добър материал, който с удоволствие преведох.

Тази година през настоящия месец Ноември се навършват 50 години от убийството на Джон Кенеди. На 22 ноември 1963, фотогеничният, харизматичен и обичан президент е убит като половината му глава е отнесена от куршум посред бял ден пред тълпите в Далас. Почти веднага тръгват и множеството теории на конспирацията които не са съгласни с официалната версия на комисията разследваща случая. Според теоретиците на конспирацията, не е възможно действащ сам човек, Лий Харви Осуалд, да осъществи сам удара.

Теориите посочват за истински организатор кого ли не: ЦРУ, мафията, враждебни към Кастро кубински емигрантски групи, военния индустриален комплекс, вицепрезидентът Линдън Джонсън, кубинския диктатор Фидел Кастро, директорът на ФБР Дж. Едгар Хувър, Федералния резерв на САЩ, КГБ, ционистите. Вероятно ще е по-лесно да посочим, кой не е сочен за извършител.

Мотивите посочвани като причина за убийството също са разнообразни - ескалацията на войната във Виетнам, намаляването на печалбите на военните индустриалци, положителната политика спрямо Куба и СССР, наложените рестрикции върху федералния резерв, ракетната криза в Куба и т.н.

Често пъти теоритиците на конспирациите събират някои от тези "извършители" и мотиви в групи от по двама, трима и повече, все едно това е поръчка в ресторант.

Едни от най-новите хипотези добавят още един предполагаем мотив към ресторантското меню - знанията на президента относно темата НЛО. Наскоро разсекретени документи показват, че Кенеди е пожелал да види всички записи на ЦРУ свързани с НЛО. Десет дни преди да бъде убит, в свое писмо от 12 ноември 1963 до директора на ЦРУ, Кенеди заявява, че е жизнено важно всички документи свързани с НЛО да му бъдат предадени.


Второ писмо от същия ден е изпратено до НАСА, в него президентът иска агенцията да поеме ангажимент да работи заедно със СССР по въпросите свързани с външния космос. Изглежда Кенеди е искал да докаже на СССР, че скорошните наблюдение на неидентифицирани летящи обекти (над руска територия) не са провокация от страна на САЩ.


Това не е първия път в който Кенеди иска разкриване на свръхсекретна информация. През 1961 дава прословутата си реч в която призовава да се сложи край на "тайните общества" и правителствените тайни. Той казва:

"Ние се изправяме по целия свят срещу монолитна и безмилостна конспирация, която разчита на подмолни средства за да разширява своята сфера на влияние - инфилтрация вместо инвазия, подривна дейност вместо избори, тормоз вместо свободен избор, нощни групи вместо армия през деня. Това е една система, която е впрегнала големи човешки и материални ресурси за построяването на една високо ефикасна машина, която комбинира военни, дипломатически, разузнавателни, икономически, научни и политически операции. Нейните операции са скрити, не се публикуват. Грешките и се закопават, не се превръщат във водещи заглавия. Дезертьорите от нея са принуждавани да замклъкнат. Никакви разходи не се поставят под въпрос, на никакви слухове не се дава гласност, никакви тайни не се разкриват."Има повече от няколко правителствени представители, които смятат, че тази реч е засегнала грешните хора по грешния начин. И когато наистина се замислиш за нея, каква друга може да е била целта на тези провокативни твърдения, освен да предупредят американските медии и граждани за това, кой действително движи световните дела?

Убит ли е Кенеди за това, че е знаел твърде много или е искал да научи твърде много?

Съществува един доскоро класифициран документ, който може да отговори на този въпрос. През 1999 неназован бивш сътрудник от контраразузнаването изпраща мистериозен файл на НЛО изследователят Тимоти Купър. Купър е известен с това, че преди време е осветлил различни документи свързани с предполагаемата тайна правителствена организация MJ-12. Записката от 1999 е назована "изгорената записка" заради това, че вероятно е спасена от купчина свръхсекретни документи предназначени за изгаряне от бившия шеф в ЦРУ Джеймс Енгълтън. Странно, но автентичността на този запис никога не е доказана или отречена. Според анализа:

"Изгорената записка" е оригинален документ с воден знак типичен за правителствените дейности, но въпреки това засега няма успех в проследяването на произхода и. Макар да не е дадена дата, съдържанието директно предполага, че става въпрос за месец Септември. Годината се преценява като някъде през ранните 60-те години на ХХ век."


Тази записка от 9 страници съдържа смразяваща директива за био-оръжия:

"Обозначени MJ проекти трябва да се поддържат в готовност да изпълнят операциите УДАР и ДОМАШНО ПОЧИСТВАНЕ в главни популационни центрове в случай, че конвенционалните методи не са задоволителни. Специалистите от MK-ULTRA и ARTICHOKE са надлежно информирани да извършат МЕСТНО."

НЛО изследователите вярват, че този протокол се отнася за мисии по събиране на паднали НЛО при които извънземно биологично оръжие или технология бъде изпуснато сред популацията. Но най-интересната част от "изгорената записка" е свързана с президента Кенеди:

"Както знаете LANCER (кодово название на Дж. Кенеди) е направил запитвания свързани с нашата дейности КОИТО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ДОПУСНЕМ. Моля изкажете вашите виждание не по-късно от Октомври. Вашите действия по този въпрос са критични за продължаването на работата на групата."

Това ли е била директивата, която е решила съдбата на Кенеди? Убит ли е президента защото е задавал твърде много въпроси и е навлязъл твърде на дълбоко в тайните на задкулисието? Може би никога няма да узнаем със сигурност, но този месец, когато се навършват 50 години от убийството на Кенеди, ние сме длъжни да зададем въпроса отново.

Източник: The Ghost Diaries
Дата на оригиналната публикация: 27 октомври 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Микрочип намерен в черепа на Наполеон!?

8 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
 2. ИСКАТ ДА СИ МЕ "УПРАВЛЯВАТ"...РЕШИЛИ СА, ЧЕ СЪМ ПОД ТЯХ И ИМАТ ПРАВО ДА МЕ МАЛТРЕТИРАТ...

  ЦОНКО ИВАНОВ ОТ ПРОСТА ВРАЦА МЕ ПЛАШИ С ПСИХО...
  ЦВЕТАНА ЦОНКОВА, ЕКЗАРХ ЙОСИФ...ЛЕЛЯ И ДЯДО...

  ОтговорИзтриване
 3. АЗ ЗНАМ КОИ СА...ТЕ ОБАЧЕ СА ИМУНИЗИРАНИ, СЕРТИФИЦИРАНИ ГОВЕДА, КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА УБИВАТ! ЕКИМДЖИЕВ, ЗАЩО ДЕЛОТО ЩЕ Е ГУБЕЩО?

  ОтговорИзтриване
 4. ИЗВЕСТЯВАТ СЕ ЕДИН ДРУГ И МЕ МАЛТРЕТИРАТ REMOTE I FACE TO FACE...ТАКА СЕ ПРАВИ! ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!

  ОтговорИзтриване
 5. Е, това е! Прекали, на път съм да изтрия коментарите ти!

  ОтговорИзтриване
 6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
 7. АЗ СЪМ СЛАБОУМ И МОГАТ ДА МЕ ИЗТЕЗАВАТ И УБИЯТ...НИЩО, ЧЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВЯТ И КАК...

  ОтговорИзтриване