21 ноември 2013

Човек умира след като отваря "кутията на Пандора"

Мистерия продължава да витае около смъртта на 37-годишен мъж от град Карлайл, Великобритания. Джейсън Еъри бил намерен в безсъзнание от родителите си в неговата спалня през Май тази година. До него лежала кутия на която с червени букви пишело "кутията на Пандора". Джейсън умира след два дни в болницата без да е дошъл в съзнание. Медицинското заключение е, че смъртта е настъпила защото сърцето му е спряло да бие, но какво е предизвикало това не е ясно.

Разследването е показало, че в тялото на младия мъж не е имало наличие на наркотици, макар в кутията да е имало неотворено пакетче със синтетичен канабис.

Джейсън е работил в местна фабрика от хранително-вкусовата промишленост. Баща му, Денис Еъри, разказва, че на 2 май Джейсън се е прибрал в къщи в добро настроение. Казал е, че ще се качи горе да се преоблече. Родителите му се притеснили след като дълго време не се повил. Влезли в стаята му и го открили в безсъзнание. До него била отворената кутия с неизползвания канабис.

Денис казва за сина си, че не е взимал наркотици от 13 години, когато имал лошо преживяване с екстази. Медицинските изследвания също потвърждават, че не е употребил такива вещества. Смъртта му е определена като настъпила поради естествени причини - сърцето му е спряло, макар да не се знае защо. Според докторите може за момент да е настъпила сърдечна аритмия.

"Кутията на Пандора" е артефакт от гръцката митология, която съдържала всички злини на света.

Източник: News & Star
Дата на оригиналната публикация: 3 ноември 2013

Ето малко повече информация от Wikipedia:

Кутията на Пандора според древногръцката митология е кутия, в която Епиметей приема като дар от Зевс и която Пандора отваря. В нея се оказват затворени нещастия, злини и болести. Когато Пандора я отваря, те всички излизат навън. Само Надеждата остава вътре.

Има някои наистина мистериозни неща около този случай. Ако човекът се е напатил едно време от наркотици, защо пак ще ги търси и носи в стаята си? А и кой дилър ще си играе да опакова пакетчетата с канабис в специални кутии със странни надписи? Според мен този Джейсън се е уплашил от нещо - било то реално или не, и сърцето му е нарушило естествения си ритъм, и от там на татък вече е ясно. Какво обаче го е уплашило? Имало ли е нещо повече в кутията освен канабиса? Или си е самовнушил заради надписа, така както някои хора си самувнушават, че им става зле на определени дати като петък, 13-ти?

Няма коментари:

Публикуване на коментар