17 ноември 2013

Проклятие и призрачно момиче (Нигерия, Гърция)

Това е история изпратена до англоезичния сайт Ghosts and Ghouls.

"Здравейте, бих желал да споделя един реален инцидент, който се е случил с моята майка преди много години.

Моята майка е от Гърция, но три години е живяла с нейния бивш съпруг в Нигерия. Те са имали МНОГО пари защото тогавашния и съпруг Стелио е имал добра работа, а в резултат на това са имали и МНОГО врагове.

Казват, че в Нигерия черната магия е много разпространена, а и моята майка е виждала да я практикуват. Един ден майка ми се качила в колата на съпруга си и намерила под седалката кичур коса завит в сребристо фолио. По това време не обърнала много внимание на това.

Скоро след това нейния брат Теодоси загинал при пътен инцидент. Странното е, че това се случило на именния ден на Стелио!!!

Моята майка заминала веднага за Гърция. На следващия ден (мисля, че един ден преди погребението) някой позвънил на звънеца на апартамента и. Било малко момиче на около 5-6 години с дълга руса коса. Тя казала, че се е загубила и има нужда от помощ. Майка ми се съгласила да я закара до тях (момичето и казало адреса).

Още едно страшно съвпадение - къщата на момичето била точно срещу къщата на най-добрия приятел на загиналия Теодоси! Самият дом на момичето се намирал насред залесено пространство с много дървета, всъщност самата къща трудно се забелязвала от растенията. Моята майка искала да изпрати момичето до входната врата на дома и, но детето не искало. Измисляло какви ли не оправдания - "имаме кучета", "моята майка много ще се ядоса" и т.н. След няколко месеца моята майка научила, че тази къща всъщност била изоставена от много години.

Друго нещо, което забравих да спомена е, че нашият апартамент се намира на третия етаж в блока. Защо малкото момиче е позвънило на нашата врата? Има няколко апартамента на долните етажи. Освен това, както при повечето жилищни блокове, външната врата е заключена и само живеещите в блока имат ключ за нея.

Наистина си нямам на представа какво точно се е случило. Дали е било причинено от вуду? Момиченцето призрак ли е било? Демон? Душата на моя чичо? След това моята майка е преживявала и други странни неща - сънища за нейния брат, пеперуди появили се в дома от никъде, чувството, че някой е с нея. Моята баба също е преживявала подобни неща - усещането, че някой я докосва по гърба, а е нямало никой, както и МНОГО други! Тези неща отслабнаха през годините, но аз все още чувствам, че нещо е тук. Някакви идеи?

Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Прокълнатият остров Гайола (Италия)
Снимка на привидение от хотел в Канада
Привидение-крадец + черна сянка в магазин

Няма коментари:

Публикуване на коментар