11 ноември 2013

Тайфунът Хаян (информация, снимки, видео)

Може би знаете от новините, че в последните няколко дни водещата международна новина е преминаващият над югоизточна Азия тайфун Хаян. Информацията се изменя с часове - първоначално бе съобщено за 100 загинали във Филипините, след това броят им бе увеличен на 1200, вече се чуват и числа от порядъка на 10 000. В настоящата статия съм събрал информация, снимки и видео-клипове от различни български и международни източници.

Близо 10 000 са жертвите на преминаването на тайфуна Хаян през Филипините. Много от жертвите са загинали от наводнения или под рухналите сгради. Всяка година по време на дъждовния сезон от юни до декември десетки тайфуни удрят Филипинския архипелаг. Хаян е 24-тият за тази година и е най-мощния регистриран досега.

В момента бурята се е насочила към Виетнам, където местните власти предприемат евакуация на крайбрежните райони, които се намират на пътя на циклона.

Източник: News.bg

Долните две снимки са взети от тук и тук.Репортаж от CNN:Репортаж от Euronews:Супертайфънът видян от Космоса:Няма коментари:

Публикуване на коментар