18 ноември 2013

Някои нестандартни обаждания на 911

911 е американския телефонен номер за спешни повиквания (европейския еквивалент валиден и за България е 112). Редовно излизат подборки с някои от най-странните телефонни обаждания към него. Учуден съм, че този път няма включени обаждания за наблюдавани НЛО, извънземни, призраци и т.н. - често пъти те са обект на присмех. Може би такъв род обаждания стават все по-чести и най-накрая на журналистите им е просветнало, че не се обаждат само откачалки, а действително се случва нещо странно и хората действително виждат разни паранормални неща.

Карол Омеара (на 55) се обадила на 911, защото не можела да излезе от автомобила си паркиран пред дома и. Когато диспечерът я попитал дали има някакъв здравословен проблем, тя отговорила, че е "просто твърде пияна". Жената била арестувана, защото била шофирала до дома си пияна.

Друга жена се обадила за да се оплаче, че направената и снимка от предишен арест е твърде грозна. Тя видяла снимката си в криминалната рубрика на местен вестник и била възмутена. След това и обаждане била арестувана отново заради неналожително използване на телефона за спешни случаи - и съответно и бил даден шанс да излезе по-добре на новата снимка.

Семейство от Масачузетс се обадило на 911 защото се загубило в царевичен лабиринт (на снимката). Изпратеният полицай ги открил за минути и им помогнал да излязат - всъщност те не осъзнавали, че били много близо до изхода.


Тийнейджърка от Орегон се обадила на спешния номер, защото "неканен гост" бил проникнал в дома и. Само че, не ставало въпрос за крадец, ами...за паяк. Както момичето го описва - голям колкото бейзболна топка и приличащ на тарантула. Диспечерът решил да не рискува да отхвърли това обаждане понеже паякът може наистина да е отровен и изпратил полицай. Той обаче установил, че паякът бил доста по-малък и просто го изнесъл навън с помощта на вестник.

От Кънектикът се обадили с оплакване, че е прекъснал сигнала на кабелния им оператор и не могат да си гледат любимото шоу. Това естествено ядосало оператора, който ги предупредил, че неправомерното използване на спешния номер може да доведе до арест.

Това са част от описаните в подборката обаждания. Всички описани случаи може да видите тук:

12 of the Craziest 911 Calls

Интересно ми е, какви странни случаи са получавали диспечерите на българския телефон за спешни случаи. От време на време излиза информация за такива обаждания. Спомням си, че за референдума за ядрената енергия от началото на 2013, много хора се бяха обаждали да питат в коя секция трябва да гласуват - нещо за което не могат да им дадат информация от 112.

Спомням си за друг случай в който някакви бездомници се бяха настанили в изоставена къща и с най-голямото си нахалство се бяха обадили на 112 понеже там имало гнездо на оси. От 112 бяха изпратили екип на гражданска защита.

А веднъж, когато седях в един от софийските паркове, станах свидетел как един пиян клошар се опитваше да убеди операторката на спешния номер, че друг пиян клошар до него умира.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Клинтън роуд - най-страшният път в Америка?
Духът на къщата и фантомният телефон

Няма коментари:

Публикуване на коментар