25 октомври 2013

Руски полицай "хваща" домовой в буркан

Домовой е фолклорно същество от легендите на много славянски народи. Повече информация за него съм дал в този материал:


Мнозина вярват, че домовоите са съвсем реални, а не само плод на народната фантазия. Това е една история от Русия която показва, че много хора продължават да вярват в реалното съществуване на тези домашни духове...а може би имат право.

Иван Шмид е квартален полицай в Новосибирска област. Той обаче се бори не само с престъпници, но и с паранормални сили. Шмид е добре известен в своя Маслянински район и хората го викат за какво ли не. Наскоро един старец, ветеран от втората световна война, му се оплакал, че домашен дух го тормози, вдига шум през нощта, не му дава да спи.

"Не исках да се смея на възрастния мъж, а веднага взех да се чудя как да му помогна. Колегите ме посъветваха да взема един буркан" - разказва Иван (на снимката).


Оказало се, че този народен метод, който хората ползват от дълго време, наистина подействал. След като намерил един стъклен буркан за захар, Иван отишъл в дома на дядото. Първо направил оглед да не би някой човек не се е вмъквал през нощта в къщата, но не видял такива следи говорещи за престъпление. След това поставил буркана на земята и си заминал. Народното поверие е, че домовоят ще се весели през нощта и ще влезе в буркана. На сутринта полицаят дошъл отново, поставил капачката на буркана и си го прибрал. Вярвате или не, но след тази нощ дядото не се оплакал повече.

Междувременно Иван Шмид е получил признанието за най-добър полицай в района. И това не е само заради битките му с паранормалните сили. Той е помогнал за разкриване на един случай на убийство, заловил е банда от млади крадци, които са извършили серия от кражби, иззел е наркотици от местен жител. Нееднократно е бил командирован и в Северен Кавказ. Получил е 20 медала и отличия за безупречна служба. Напълно заслужено е спечелил конкурса за "Народен квартален полицай". За Шмид са гласували 52 709 човека. Така той преминава в следващия кръг в надпреварата - на национално ниво.Източник: Paranormal-news.ru
Дата на оригиналната публикация: 19 октомври 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар