14 октомври 2013

Клинтън роуд - най-страшният път в Америка?

Клинтън Роуд е път намиращ се в общината Уест Милфортд в щата Ню Джърси. Той получава името си от едноименното селище Клинтън, което някога се е намирало тук. В градския фолклор на Америка, това е един от най-страшните пътища на САЩ (или дори най-страшния).

По данни на Wikipedia, тази пътна отсечка е дълга около 16 км, започва от Път 23 и свършва при езерото Грийуд. Преминава през сравнително плътна гориста местност, по пътя почти няма постройки, не е много натоварен и всичко това спомага за развихрянето на въображението на пътуващите по него. Ето една типична гледка от пътя (снимката е взета от Wikipedia):


Пътят минава над поточе което отново се казва Клинтън. Твърди се, че този пътен мост там е обитаван от призрачно момче. Легендата е, че ако хвърлиш монета в рекичката, момчето ще ти я хвърли обратно. Някои хора дори твърдят, че са виждали отражението на това привидение във водата или, че то дори ги е замеряло с монети без те да са хвърляли.


На друго място край пътя могат да се видят интересни руини, които са наречени "замакът на друидите", което намеква, че тези древни келтски жредци са пристигнали в Америка много преди Колумб. Всъщност тези руини са останки от домена пещ за преработка на желязо от 18 век. Въпреки това има твърдения, че хора са наблюдавали провеждането на странни ритуали през нощта на това място. Тази градска легенда е толкова популярна, че се е наложило на властите да поставят ограда около "друидския замък" за да предпазят кандидат-ловците на паранормалното от случайни наранявания.


На друго място има по-съвременно изглеждащи руини, които дори в значително по-голяма степен наподобяват замък. За тях също се твърди, че там се провеждат нощни ритуали - само че този път не на друиди, а на сатанисти.


Свои сбирки в местността около пътя провеждат и някои съвсем реални групи като Ку Клус Клан например. Със сигурност в местността в годините преди Втората световна война е имало лагер на една друга американска нацистка организация (German American Bund - "Германо американска федерация").

Твърди се, че край Клинтън Роуд различни серийни убийци са заравяли труповете на своите жертви. Има поне един такъв действителен случай от 80-те години на ХХ век.

Някои шофьори разказват как през нощта на този път са ги преследвали фантоми-автомобили. Други пък твърдят, че докато са пътували по Клинтън Роуд ги е връхлитало страшно чувство на безпокойство, понякога толкова силно, че е трябвало да се върнат назад.

Някои пътници са виждали хора облечени в странно облекло да се разхождат наоколо, понякога те просто изчезват във въздуха.

Трети пък твърдят, че са виждали странни или необичайни за района същества - от маймуни до така наречените "адски хрътки", както и хибриди неподлежащи на класификация. Възможно е наистина да съществува известна популация необичайни за района животни защото близо до Клинтън Роуд е имало специално изградено местообитание за животни от джунглата, което обаче е затворено през 1976. Може би част от дивите животни са били просто пуснати на свобода, където са се размножили и установили стабилна популация.

За този материал съм ползвал тази статия и съответната страница в Wikipedia.

ПОДОБНИ СТАТИИ:"Лю Лойон" - фигурата с газова маска от ШвейцарияМистериозната пощенска кутия в Сонинг, Англия

Няма коментари:

Публикуване на коментар