07 септември 2013

ОТНОВО: Радиопрограма за извънземни предизвиква паника

През 1938 Орсън Уелс прави радиопиеса базираща се на произведението "Война на световете" от Хърбърт Уелс. Сюжета се върти около марсианска инвазия на Земята. Много от радиослушателите не разбират, че това е просто пиеса и за няколко часа в САЩ се възцарява паника.

От тогава коментарите за това събитие не спират. Според някои именно тази злополучна пиеса е причината властите по света да крият известните им факти за извънземните същества посещаващи Земята. Просто се страхуват отново да не се възцари паника сред населението.

Много НЛО-ентусиасти се обръщат с призив към правителствата по света вече да разкрият какво знаят за извънземните, защото човечеството е много по-умно от преди и не би се паникьосало. Но май съвсем не е така - не сме напреднали от психологическа гледна точка. Въпреки развитието на технологиите в нас действат инстинктите на пещерния човек. За това говори поредната интересна случка от САЩ.

Тъскъмбия е малък град в Алабама в който местната радиостанция "Star 94.9" решила да повиши интереса на слушателите към себе си с нестандартна рекламна стратегия. Те разиграли радиопредаване в което извънземните превземат станцията за да разберат какъв тип музика харесват земните хора. Въпреки очевидната шега, някои хора се уплашили на сериозно - родители и деца започнали да се обаждат в полицията, в местното училище и в самата станция. Училищните власти са потвърдили, че през въпросния ден част от децата не са дошли на училище, а полицията е трябвало да пусне допълнителни патрули за да успокои разтревожените граждани.

Програмният директор на станцията е поднесъл своите извинения.

Източник: The Republic
Дата на оригиналната публикация: 30 август 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Неведомите пътища на съдбата

Няма коментари:

Публикуване на коментар