28 септември 2013

Елегантни вампири в ресторант

Тази история е изпратена до Phantoms and Monsters.

Здравей, Лон.

Ле'Дом бе ресторант на Слънчевата алея (Sunset strip, Западен Холивуд), който работеше през 80-те години на ХХ век. Веднъж бях в лоби бара на по питие с един приятел. Близо до нас имаше забележителна елегантна двойка. Изглеждаха като европейци.

Тя бе ослепителна брюнетка. Нейното лице имаше всички пленителни особености, които могат да вкарат един мъж в беля. Образът и се допълваше с тъмночервено червило. Дълга черна вечерна рокля покриваше контурите на изящното и тяло. Това бе жена на която всяка водеща актриса в Холивуд би завидяла.

Той беше блондин, силен и с класическа красота. Той излъчваше присъствие. Носеше черен смокинг и червена папионка. В тон със смокинга му, от раменете му се спускаше къса пелерина.

Те седяха на малка кръгла маса пред уютна камина, над която имаше огледало. Двойката стоеше един срещу друг, разделени от запалена свещ по средата на масата. Пред тях имаше високи стъклени чаши с вино. Позата им бе перфектна, композицията стоическа, определено изглеждаха мистериозно.

Чувствах, че не са облечени в костюми. Нямаше Хелоуийн партита по това време на годината и не се бяха облекли така за да привличат внимание. Не, те просто си бяха такива.

Заинтригуван, аз често поглеждах към тях. Те стояха и гледаха един в друг. Нито веднъж не ги видях да отпият, нито да говорят, дори не се размърдаха.

Шегувах се, че "не вярвам във вампири, но ако съществуват, пред нас седят двама от тях". Знам, че звучи глупаво, но исках да видя момента в който стават от масата - дали ще видя отраженията им в огледалото.

Често поглеждах към тях, макар че не беше възпитано. В един момент за кратко не ги гледах и когато отново погледнах към тяхната маса, те бяха изчезнали. Чашите с вино също ги нямаше.

Бях удивен. Логичното обяснение бе, че оберкелнерът ги е придружил до масата им за вечеря в ресторанта. Когато си тръгвах, нарочно преминах през ресторанта, но тях ги нямаше никъде

Кент М.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар