25 септември 2013

Читателска подборка на фолклорни/паранормални същества

Един от читателите на блога се интересува от такива същества и е събрал информация за тях, която получих в два имейла. Радвам се, че напоследък публикувам често читателски материали.

АМАЗОНКИ

Сили : сръхчовешка сила, ускорено развитие до зрялост

Слабости : всички огнестрелни оръжия и смъртоносен за тях е всеки удар който би убил човек

Външен вид : Човек от женски пол. Амазонката може да роди след 36 часа след сношаване /секс/. Детето става тинейджър за 3 дни и трябва да убие баща си отстранявайки му ръцете и краката и издълбавайки амазонския знак на гърдите му (на снимката). На всеки 2 години цикала се повтаря. Децата се отглеждат от амазонките старейшини и ги учат да издържат на болка и да се освобождават от нея .Един от техния ритуал включва поглъщане на плът от мъртвия . Носят амазонска дагма на вътрешната страна на китките си.ДЖИН

Сили : Отравя жертвата с едно докосване причинявайки нереални халюцинации. Може да разбере най - тайното човешко желание

Слабост : Сребърен нож потопен в кръв от агне

Външен вид : човек с татуировки

Джиновете са хуманоидни същества с татуирана кожа, които живеят в обширни руини с много места за криене . Хранят се с човешка кръв и могат да отравят жертвата си с едно докосване. Отровата им причинява халюцинации, които изкривяват реалността и може да се използва за да усмърти жертвата или да я остави в състояние на кома за да може да се храни джинът с кръвта и. Джиновете четат човешкото съзнание и научават най - съкровеното желание . Когато джинът използва силите си, ръцете и очите му светят или татуировките му се движат и удължават ръцете му .

ДРАКОН

Сили : Те са силни и с огромни нокти ; могат да летят и да генерират огромни количества топлина при докосване. Привлечени са от девици и злато.

Слабости : Острие калено с кръв от дракон

Външен вид : Могат да приемат човешка форма, но имат криле и хишнически нокти. Привлечени от златото драконите обикновено живеят в пещери, но в градска среда търсят тъмно и усамотено място като канал. Когато са в истинската си форма могат да летят, имат нокти типични за грабливите птици и криле като на прилеп. Въпреки това когато са в човешката си форма те обичат тесни пространства. Могат да генерират огромно количество топлина с едно докосване. Те могат да фламбират човек или да разтопят метал с докосване. При битка топлината която генерират е основното им оръжие. Могат да бъдат убити единствено от острие калено с драконова кръв. Казват че има 5 - 6 по света но никъде не намерих информация за тях.

КИТСУНЕ

Сили : Силни и издръжливи . Имат дълги хишнически нокти .

Слабости : могат да се убият чрез пронизване в сърцето.

Те са същества които се хранят от човешкия мозък или по-конкретно с хипофизната жлеза . Изглеждат като хората, но с дълги нокти и жълтеникави лисичи очи. Силни са и са издръжливи докато поглъщат мозък, в противен случай не се различават много физически от обикновените хора.

ФЕНИКС

Сили : Изпепеляване с едно докосване, не може да бъде убит от човешко оръжие .

Слабости : има няколко артефакта които могат да убият феникс /търсих но не можах да намеря /

Външен вид : човешка форма, може и да се трансформира в птица

В един исторически период може да има само един феникс. Появяват се на 500 години от праха на баща си. Те се запалват преди смъртта си , а прахът им служи като ултимативно оръжие и се използва за всяка жива и нежива твар. Практически са безсмъртни и изпепеляват с едно докосване всичко с изключение на желязо.

СКИНУОКЪР

Сили : Може да се превръща в куче по всяко време. Изключително обоняние.

Слабости : сребро

Външен вид : човешки или кучешки

Скинуокърите са хора които могат да се трансформират напълно в куче. Породата зависи от отделния индивид. Подобни са на върколака в това, че могат да бъдат убити със сребро , могат да заразяват с ухапване и обичат да ядат сърцата на жертвите си. Разликата е в това , че тяхната мутация е цялостна и не се влияе от фазите на Луната . Също като вампирите, те имат склонност към създаване на потомство и глутници. Ако бъдат убити в човешката си форма те се превръщат в човек (бел. Г.Б. може би е искал да каже - в куче).

БАНШИ

Сили : Имат хипнотичен вик, свръх човешка сила .

Слабости : негова слабост е огъня .

Външният му вид е човек от женски пол. Баншите са предизвестие за смърт, но също така могат и да нараняват. Обикновено са облечени в бяло или в погребална тога като се появяват в три форми : красива млада жена , семейна жена на средна възраст и старица. Тези три форми са различните стадии на съзряване. Баншито може да бъде видяно да пере кървави дрехи край река. Според легендите баншито е душа на някого който е бил привързан към семейството си или обратното ги е мразил много. Те се хранят обикновено с деца.

ЧЕТИРИТЕ КОННИКА НА АПОКАЛИПСИСА

4-те конника на предизвестяващи апокалипсиса са воина , глад , болест , смърт. Всеки от тях носи пръстен и ако този пръстен се отнеме, те стават безсилни.

ЗАЩИТА ОТ ДЕМОНИ

Според мен пентаграмът е за защита от демони съдейки от информацията с която разполагам. Ако се нарисува пентаграм на врата, прозореца и на всяко място през което се влиза, демон не може да влезе. Кръг от сол се ползва за защита от демони и духове и те не могат да преминат линията, ако тя не се прекъсне. Патрони със сол биха могли да забавят демони, които са обладали определено тяло.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Фолклорни същества: Домовой и Красуе
Джуджета в Детройт

4 коментара:

 1. Това от Хари Потър ли е взето ?

  ОтговорИзтриване
 2. не събирал сам ги от всякъде където можех да намеря информация за тях , много трудно намирам за тях за това и обобщавам информацията от няколко източника и които данни съвпадат тях използвам :) от автора на информацията :)

  ОтговорИзтриване
 3. наричайте ме Алекс333
  тази статия много ми хареса само така

  ОтговорИзтриване