24 септември 2013

"Лю Лойон" - фигурата с газова маска от Швейцария

Повече от 10 години се разказват истории за мистериозния човек с газова маска и камуфлажно облекло, който кръстосва горите на Швейцария. Досега обаче повече се е гледало на него по-скоро като местна легенда - така както шотландците си имат езерното чудовище Неси, така пък швейцарците си имат "Лю Лойон" (Le Loyon), името което хората са дали на особняка.

Най-накрая обаче се появи и снимка на "човека". Тя е направена от случаен гражданин. Ето неговите думи:

"Той зафиксира очите си върху мен, след това се обърна и тихо се отдалечи. Той или тя не прояви агресивност. Аз бях със семейството си, те бяха ужасени и трябваше да ги успокоявам. Аз го заснех с моя мобилен телефон."


Една от много случайни срещи с Лю Лойон е доста странна. През лятото на 2012, едно семейство шофира с автомобила си през гората. Те видели странника край пътя, но той държал букет от горски цветя. Уплашени, те продължили пътя си.

Съществуват множество теории разискващи това кой стои зад маската. Най-популярната е, че това е психично-болна жена. Друга хипотеза твърди, че всъщност това е мъж страдащ от рядка кожна болест и затова е покрил цялото си тяло.

Една по-скорошна теория предполага, че това е сървайвълист, който очаква края на света, събира храна и строи дом сред горите. Този тип хора (сървайвълисти) се появиха масово именно през последното десетилетие (основно в САЩ). Те вярват, че приближава някаква голяма катастрофа. Стигнали са до този извод по различни пътища - някои са го "прочели в Библията", други просто гледат новините и смятат, че светът отива на зле. Сървайвалистите не вярват, че правителствата ще са способни да защитят гражданите си, когато нещастието се случи и са взели оцеляването си в собствените си ръце. Заслужават цяла отделна тема. Дали Лю Лойон е един от тях, все още не може да се каже.

Макар човека с противогаза да не е направил нищо лошо, полицията е решила да го издири.

Източник: THE KERNEL
Дата на оригиналната публикация: 4 септември 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар