06 август 2013

Водни духове

Има много истории за духове обитаващи старинни замъци и хотели в които са извършени убийства. Има обаче и духове които "живеят" под водата.

Гмуркачи-ловци на духове

Във Флорида има една група, която съвсем не прилича на обичайните паранормални изследователи. Те търсят привидения като се гмуркат в различни водни басейни.

При една от своите експедиции, те видели "необичаен и необясним светлинен феномен" във водите под моста Съншайн Скайуей Бридж в Тампа. Сегашният мост е построен на мястото на този, който се срутва през 1980-та и убива 35 човека. Отделно мостът е много популярен и сред самоубийците. От 1987, когато е изградено новото съоръжение, повече от 200 човека са скочили от него. Дали необичайните подводни светлини имат нещо общо с духовете на загиналите?

Същата група подводни паранормални изследователи твърди, че при една друга експедиция са направили първата снимка на подводно привидение. Те изследвали подводна пещера, когато един от тях чул писъци откъм дъното, именно тогава той направил снимката, на която според мнозина се вижда водолазна маска. Знае се, че някога там е загинал един водолаз. Дали това на снимката е неговият дух или просто игра на светлината?


Призрачните машини от лагуната Трък

Лагуната Трък (Truk Lagoon) се намира между Филипините и Хавай и е сцена за голяма битка между японците и американците през 1944. Около 60 кораба и 275 самолета са пратени на дъното, загиналите хора са хиляди. И въпреки това по-скоро се разказва за "призрачни машини", отколкото за духове на хора. Един от потъналите кораби на японците е превозвал камиони и друга техника. Гмуркачи разказват, че са чували звуци от включващ се и работещ мотор, а наоколо не са забелязвани моторни лодки, които може да са причината. За друг потънал кораб пък се разказва, че са чувани звуци идващи от неговото машинно отделение.


Изчезващите гмуркачи

Често срещана легенда сред тези, които се занимават с гмуркане е за "изчезващите гмуркачи". Това са мъже и жени, които са забелязани под водата и в следващия миг вече ги няма - изчезнали са без следа.

Преди време инструктори по гмуркане са забелязали край Санта Роса, Калифорния един водолаз с розова бутилка за въздух. Когато се опитали да се приближат, той вече бил изчезнал. Когато излезли на повърхността, те се обадили в полицията от където им казали, че и други хора често са съобщавали за тази мистериозна фигура под водата.

Подобна история се случила край Гренада през 2007. Цял следобед група водолази изследвали морското дъно. Когато се върнали на кораба си, един от тях попитал дали са видели някакъв човек с бяла тениска. Другите си помислили, че се шегува, но той настоявал, че наистина е видял човек с бяла тениска и бутилка с въздух, който дори му помахал с ръка. Наоколо нямало други кораби, от къде може да се е появил този "фантомен водолаз"? Дали е бил просто халюцинация?

В един интернет форум друг човек разказва следната история:

"Един от моите приятели се гмуркаше до един кораб, един ден след погребението на друг негов приятел. Стигнал до останките на кораба и видял мъртвия му приятел бавно да му маха от палубата на кораба. Изплувал на повърхността, след което отново се гмурнал. Неговият починал приятел все още бил на кораба и продължавал да му маха. Моят приятел зарязал гмуркането и излязъл на брега. Не беше на себе си!"

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 26 юли 2013
Връзка

Като бонус, ето едно съвсем кратко (1 мин.) късометражно филмче на ужасите с подобна тематика:ПОДОБНИ СТАТИИ:
Водка "Зли духове"
Легендата за Човека в сиво от Пулейс Айлънд
Зомби изплува на Вирджинските острови?

Няма коментари:

Публикуване на коментар