05 август 2013

Нападение от група подивели котки

Наскоро необичайно произшествие се е случило във френския град Белфор (Belfort). Една ранна неделна вечер около 7 ч. една 31-годишна жена развеждала своя пудел в покрайнините на града, когато била нападната от група от десетина агресивни котки.

Те дори успели да я съборят на земята и доста я нахапали. Жената е откарана в болница, а нейното куче е откарано с отделен автомобил при местен ветеринар.

Ветеринарът е заявил, че през своята 20-годишна практика, никога не е чувал за такъв случай. Има спекулации, че твърде топлото време е причина за това ненормално поведение.


"Трябва да се отървем от тази напаст", заявява майката на пострадалата жена. "Има твърде много котки в квартала, много от които са бездомни животни. Има и много деца тук. Ние не искаме това да се случи отново."

Източник: The Local
Дата на оригиналната публикация: 24 юли 2013
Връзка

За французите това поведение било ненормално. Сигурен съм, че и немалко българи си представят котките само като мъркащи и гальовни същества. За мен едно такова агресивно поведение е необичайно и сравнително рядко срещано, но съвсем не е ненормално. Който е гледал котки, знае колко лоши могат да бъдат. Преди време четох някъде една статистика, ако не се лъжа, за град Перник. В нея се даваше информация за броя на ухапванията от безпризорни животни. Редом с ухапванията от кучета, имаше и немалко ухапвания от котки. Така че не бъдете лекомислени и не бързайте да галите всяка котка, която видите на улицата. Има много случаи на убити от бездомни кучета хора, за щастие в България няма случай на убит от котки човек, и това според мен се дължи основно на това, че котките са доста по-големи индивидуалисти от кучетата и рядко се събират на големи групи - но и това се е случвало.

Досега не съм чувал за появата на смесени банди от котки и кучета. Тогава вече ще се съглася, че има наистина нещо ненормално. И тогава ще стане доста по-опасно, защото двата вида животни взаимно ще се допълват. Кучетата ще хапят по краката, а котките ще скачат по гърба и главите на хората и ще ги драскат по лицето. Страшна картинка, но едва ли някога ще се случи в действителност.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Бронирайте си морското свинче
Вълк преследва моторист по оживен път в САЩ

Няма коментари:

Публикуване на коментар