11 август 2013

Неведомите пътища на съдбата

Съдбата, независимо кой какво разбира под тази дума, обича да си прави шеги с хората. Това са няколко истински случая описани в този материал в CRACKED.com:


През 1883 Хенри Зигланд къса с приятелката си в резултат на което тя се самоубива. Братът на девойката стреля по Хенри след което и той се самоубива. Но Хенри не загива, куршумът само го одрасква по челото след което се забива е едно дърво.

Години по-късно Хенри Зигланд решава да махне това дърво и за по-лесно решава да използва динамит. При взрива, старият куршум излита от дървото и удря Хенри право в главата, който умира на място. Отмъщението все пак го застига.

***************************************

През 2011 Филип Контос е един от 550-те рокери, които участват в протестно шествие с мотори срещу новия закон задължаващ мотористите да носят каски. Той обаче губи контрол над мотора си, пада от него и си удря главата в паважа. Загива на място. Специалистите казват, че ако е носил каска е щял да оцелее.

***************************************

На 13 август 1966 християнската радиостанция KLUE от Тексас организира масово изгаряне на плочи на Битълс като отговор на коментара на Джон Ленън, че "Битълс са по-популярни от Исус". Какво друго може да очакваме от религиозни фанатици, пак добре, че са горили само записите на групата, а не самите членове на Битълс.

На следващият ден, 14 август 1966, светкавица удря самата радиостанция като поврежда оборудването, праща в несвяст нейния директор и я сваля от ефира. Явно там горе Битълс имат голям почитател.

***************************************

Джон Седуик е бил генерал от Севера по време на гражданската война в САЩ. Той се подигравал на войската си, че се крие при обстрел от страна на армиите на Юга. Неговите последни думи били:

"Срам ме е от вас. Те не могат да отцелят дори слон на такова разстояние."

В следващия момент той пада мъртъв пронизан от точен изстрел в окото.

***************************************

Чанад Сегеди е съвременен унгарски политик известен с това, че е върл анти-семит. Изненадващо се оказа обаче, че той самия има еврейски корени. След тези разкрития, той се оттегля от политиката.

***************************************

През тази година (2013), бездомен мъж от САЩ на име Били Рей Харис вижда, че една жена е изпуснала без да иска сватбения си пръстен в неговата купичка за подаяния. Веднага я настига и и го връща. През следващата седмица съдбата му се усмихва - добри хора му осигуряват подслон, поправят му велосипеда и получава дарения на стойност 100 000 долара.

***************************************

Маурицио Феро е обирджия от Сао Пауло, Бразилия със забележителна история. Една нощ, той спира с автомобила си пред един нощен магазин и се втурва вътре за да го ограби. През това време друг крадец отмъква колата му. Маурицио излиза от магазина с торба пари, вижда че автомобила му го няма и докато се чуди какво да прави, трети крадец се втурва към него и измъква парите.

Маурицио отива в полицейския участък за да съобщи, че са му откраднали автомобила. В същото време обаче собственикът на магазина също подава жалба за грабежа. Маурицио е веднага разпознат и арестуван. Той заключава философски пред дошлите да отразят случая журналисти:

"Много престъпност има в днешно време. Някой излиза да краде, а се връща по-беден отколкото е бил преди"


Няма коментари:

Публикуване на коментар