18 август 2013

Няколко криптозоологически/паранормални случая от 2010


Чудовище в градския парк на Ню Орлеанс


В ранната утрин на 7 февруари 2010 неназован шофьор се е прибирал с колата си покрай градския парк на Ню Орлеанс. Някаква движеща се фигура в сумрака е привлякла неговото внимание и любопитството му го е накарало да намали и да спре автомобила. Това му е позволило да разгледа по-добре излязлата от сенките на парка фигура. Човекът описва съществото като "трол" с тъмна кожа, жълти очи, "твърде големи зъби" и грамадни нокти.

Човекът не е разказал за наблюдението си на полицията, понеже се е страхувал, че няма да му повярват.

От района на Ню Орлеанс идва стара индианска легенда, която разказва за същество с подобен външен вид, което обитавало горите.

Връзка за повече информация (на английски)Руски ловец твърди, че е спасил "Голяма стъпка" от удавяне

Руски ловец твърди, че е спасил от удавяне същество, което много прилича на така наречения "Голяма стъпка". Това се е случило през април тази година близо до селце в южен Сибир.

Според ловеца с фамилия Кишоров, той видял косматото същество на няколко метра навътре в реката. То се опитвало безуспешно да излезе на брега. Човека взел дълъг клон и го подал към съществото. То го сграбчило, покачило се на сушата и след това избягало.

Властите в този отдалечен регион и преди са разпространявали истории за такива същества, може би с надеждата, че ще има приток на туристи.

Връзка за повече информация (на английски)Две момичета преследвани от черна пантера в Англия

Съобщения за наблюдения на пантери на места където не би трябвало да ги има, се получават от години. Рядко обаче се съобщава за нападения на такива диви котки. Подобен е случая с 15-годишната Kim Howells и братовчедка и Sophie Gwynne. Те се разхождали близо до Гората на Деан край град Gloucestershire, когато забелязали голямото животно. То тръгнало към тях и те започнали да бягат докато стигнат до къщата им.

Това не е първото наблюдение за областта. През 2007 Robert Brinton също видял пантера.

Връзка за повече информация (на английски)Пътен инцидент предизвикан от вампир в Колорадо ?

В нощта на 27 юни, жена се прибирала към дома си със своя автомобил, но катастрофирала в канал покрай пътя близо до град Фруита. Тя твърди, че видяла вампир на шосето и заради това отбила от пътя. Пристигналите полицаи не видели никой друг освен жената, но също така става ясно, че не е употребила алкохол или наркотици.

Връзка за повече информация (на английски)

Няма коментари:

Публикуване на коментар