21 юли 2013

HAARP прекратява своята дейност?

HAARP е американска научно-изследователска инсталация, ползвана и от военните, която се намира в Аляска. Множество теории на конспирацията я свързват с какво ли не - причиняване на земетресения и урагани, контрол на съзнанието, комуникация с космоса и какво ли още не.

Изненадващо, поне за мен изтече информацията, че HAARP е на път да "затвори врати". Нейният програмен директор д-р Джеймс Кийни (James Keeney) е съобщил, че HAARP не работи от месец май.

"В момента мястото е пусто" - разказва той. "Проблемът е в парите. Ние нямаме никакви". Кийни казва, че там няма никой, пътищата водещи към инсталацията са блокирани, сградите са заключени с вериги, а електричеството е спряно. Официалният уебсайт на HAARP също е недостъпен.


Конгресът на САЩ не е удовлетворил финансовите искания по програмата и всички налични средства са изчерпани. Все пак заради военните инсталацията ще бъде пусната отново за кратко през есента и зимата, за да бъдат довършени някои конкретни изследвания.

Към проблема се добавя и приетите по-строги екологични правила. Старите дизелови генератори на HAARP не отговарят на изискванията. Замяната им ще струва $800 000.

Като не се вземат в предвид теориите на конспирацията, последното доказано голямо постижение на HAARP е създаването на плазмен облак високо в земната атмосфера.

Източник: Disclose.tv
Дата на оригиналната публикация: 16 юли 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Аномално небе над град Миас, Челябинска област

Няма коментари:

Публикуване на коментар