05 юли 2013

Гигантски черни насекоми и осакатяванията на животни

Това е поредната случка от архивите на Ник Редфърн. Може би в блога има вече поне 5 негови истории. Отново, както и в повечето други случаи, Редфърн не е пряк свидетел на случилото се, събитията са му разказани от трети човек. В конкретния случай този трети човек е негова позната, която аз ще наричам Даниела (Danielle), макар че на английски името и се произнася по малко по-различен начин. Тази жена си признава, че е запленена от много време от "летящите чинии" и извънземните. Тя живее в малкия град Ацтек, Ню Мексико (6368 жители според Wikipedia). Градът е известен с твърдението, че през 1948 край него се разбило НЛО. Военните бързо събрали всичко от мястото на катастрофата включително и мъртвите тела на извънземния екипаж.

За Даниела да живее в такъв град е като сбъдната мечта и поне 2-3 пъти на месец, тя посещава каньона Харт - предполагаемото място на падането на НЛО-то. Тя се разхожда наоколо и копае в земята в случай, че е останало нещо от катастрофата. Но през един следобед през месец май 2004 се случило нещо много по-странно...

Жената, докато си почивала в размишления, внезапно видяла малък черен хеликоптер да се носи на не особено голяма височина във въздуха. Той носел завързано на въжета малко теле.

В НЛО фолклорът и в теориите на конспирациите, черните хеликоптери заемат специално място. Според мнозина, те се използват от военните за да следят за активността на извънземните на Земята, да стигат първи до места на НЛО катастрофи и за какви ли не още потайни дейности. Някои дори твърдят, че така наречените "осакатявания на животни" (cattle mutilations) са извършвани не от извънземни, а от правителството с помощта на такива немаркирани хеликоптери - целта е да се всява смут и дезинформация сред населението и НЛО-изследователите.

В случая Даниела изглежда била станала непосредствен свидетел на една такава операция доказваща, че властите имат пръст в осакатяванията на животни. Но както често се случва, историята не се развила така, както се очаквало...

Когато хеликоптерът се приближил, жената видяла, че това въобще не е никакъв хеликоптер, а огромно черно насекомо с дължина около 3 метра. Това което първоначално помислила за перките на въртолетен ротор, се оказали бързо размахващи се крила. А "въжетата" с които било захванато телето, се оказали две мощни пипала.

Докато Даниела гледала с удивление, насекомото хвърлило телето на земята и се отдало на угощение. След двайсетина минути съществото отново полетяло във въздуха и се изгубило във висините.

След този случай Даниела стигнала до изводът, че случилото се през 1948 въобще не било "паднало НЛО", а по-скоро застреляно от военните във въздуха подобно гигантско насекомо. Ами телата на извънземните? Може би това са били просто ларви, които насекомото е носило със себе си.

И макар за конкретния случай теорията на Даниела да е нова, то съвсем не са нови общите предположения, че във висините над нас има непознати зверове. В МИСТЕРИКА преди време публикувах следния материал:

Атмосферните чудовища


Като един добър изследовател, Ник Редфърн предлага различни обяснения. Може би Даниела е имала халюцинации и е била повлияна от излезлия през 1954 годинa филм "Те!" (Them!), но популярен и до днес. В него действието се развива (забележете!) край малък град в Ню Мексико. Гигантски мравки с размерите на автомобил отвличат и убиват хора от града. Естествено, тези, които им се противопоставят са военните.А може би всичко което е видяла Даниела, се е случило наистина. Знаем, че археолозите са намирали вкаменелости на древни големи насекоми, макар и не чак толкова гигантски както в описания случай. Може би просто все още не са намерили фосили на 3-метрови насекоми, още повече, че не е лесно голямо същество да се запази добре в земята (обикновено от динозаврите отриват само отделни части, а не цял индивид). Може би подобно откритите предстои. Едва през 2007 учените намериха доказателства, че някога в океаните е живял 2.5-метров морски скорпион:


Може би колония на гигантски летящи насекоми се е запазила до наши дни в пустошта на Ню Мексико. Ако е така, да сме благодарни, че предпочитат да се хранят с телета, а не с хора...

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 25 юни 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар