02 юли 2013

Малките Зелени Човечета

Терминът "малки зелени човечета" има насмешлив и дори подигравателен характер. Но колкото и да е странно има случаи на срещи и с такъв тип извънземни.

Това се случило през 1991 година в Пуерто Рико, близо до малкия град Мини Мини. Датата била 14 май. Две момчета си играели на полето, когато видели на земята малък кръгъл металически обект със сребрист отблясък. Любопитни, те се приближили до него и взели да го докосват. Внезапно малък отвор се разтворил в основата на обекта и дълга зелена ръка се показала от него. Тя сграбчила едно от момчетата за крака. Докато детето се опитвало да се отскубне, втора ръка се подала и го хванала за ръката. Ужасеното момче грабнало със свободната си ръка едно парче дърво и взело да налага с него зелените ръце. Успяло по този начин да откъсне един израстък (пръст?) от едната от хваналите го ръце, при което съществото го пуснало и се прибрало в апарата. Отрязаният "пръст" паднал на земята и започнал да отделя зеленикава течност. Изплашените момчета избягали. След известно време се върнали, но нямало следа нито от апарата, нито от откъснатия пръст.

Същата вечер, един възрастен видял през прозореца на спалнята си малка зелена фигура. Тя имала заострени уши и овални червени очи. Съществото бързо избягало в храстите.

Следобед на следващия ден, 15 май 1991, едно дребно зелено същество с червени очи и големи заострени уши се появило край местното начално училище. То се опитало да комуникира с едно от децата от подготвителната група, но бързо избягало в храстите, понеже се приближили и други деца.

През същия ден, близо до мястото на първата среща на двете момчета , две други момчета си играели, когато чули силен шум и видели странно същество да се приближава към тях от към една залесена местност. То било малко и светло зелено на цвят, с овална глава и големи очи и уши. Имало дълги тънки ръце и произнасяло странни звуци. Тези момчета не се уплашили и започнали да замерят съществото с плодове след което го подгонили. То побегнало към храстите. В един момент почти го настигнали, но съществото хванало едно от момчетата за крака и така го съборило на земята.

Събитията случили се през тези два дни край град Мини Мини са изследвани от уфолога Хорхе Мартин. Той ги публикува в брой 42 на вече несъществуващото списание "Енигма".

Интересното е, че подобен случай се разиграва през 1994 в малък град в Аржентина, той е описан от НЛО-изследователят Хектор Антонио.

На 9 август 1994, 9-годишната Силвана Закари отивала към училището си. Било 8 без 5 сутринта, когато тя чула странен шум зад себе си. Обърнала се и видяла малък черен овален обект с както изглеждало квадратен стъклен прозорец на него. Зад стъклото, момичето можело да различи хуманоидно лице с три зелени очи. В долната част на обекта се отворила малка врата от която се подала дълга зелена ръка с три пръста. Най-странното е, че ръката не хванала детето, вместо това се хванала за средно по-размер борово дръвче край улицата. Въпреки това, момичето се разпищяло. Ръката се прибрала, вратата се затворила, апаратът се издигнал и изчезнал в далечината. Друго момиче - Ямила Мармона също видяла летящия апарат.

Източник: Phantoms and Monsters
Дата на оригиналната публикация: 22 юни 2013

Възможно ли е всичко да е детска фантазия (макар и един възрастен да е видял през прозореца си такова същество) ? И поради каква причина в излезлия през 1999 филм "Играта на играчките 2" (Toy Story 2) извънземните са изобразени точно като видяното в Аржентина - малки зелени същества с три очи и по три пръста на всяка ръка? Съвпадение?

Няма коментари:

Публикуване на коментар