13 юли 2013

Снимка на ходеща мъртва жена?

Рядко са ме побивали тръпки докато подготвям някой материал за блога, сега това се случи.

Навсякъде по света ходещите мъртъвци (зомбита) се смятат за нещо лошо и опасно. Не така обаче се възприемат в индонезийското село Торайа (англ. Toraja - не съм сигурен дали го изписвам правилно на български). В това село и в региона се твърди, че има хора, които могат да накарат мъртъвците да се изправят и да ходят и това се счита за добро. Услугите на тези "магьосници" се ползват основно в два случая.

Хората вярват, че когато някой почине, той трябва да бъде погребан там където е роден. Ако умре на друго място, тези "специалисти" владеещи тъмните сили, карат мъртвия да се изправи и да тръгне към родното си село.

Вторият случай при който се ползват услугите на "магьосниците" е когато семейството на починалия не може веднага да подготви погребението. Това се случва често, защото самата церемония е доста пищна и скъпа. Затова мъртвецът се поставя във временен гроб, докато роднините му приготвят всичко. Когато всичко е готово, хората викат "магьосника", който кара мъртвия сам да се придвижи от временния до постоянния си гроб.

Това поверие само по себе си е забележително, но освен него в интернет се появи и една снимка за която се твърди, че показва именно един такъв момент - самостоятелното придвижване на мъртва жена до "последния и дом". Дали всичко е само легенда или има някаква истина? Няма конкретна информация кога и кой е направил снимката. Дали заснетото е просто постановка - някакъв вид измама? Или...


Източник: Fearnet.com
Дата на оригиналната публикация: 19 юни 2013
Връзка

3 коментара:

  1. Тази жена по степента на разлагане поне 3-4 месеца, ако не и повече са подготвяли роднините това погребение.А и чисто медицински, ако щете и физически това е просто невъзможно!Жената на снимката по скоро страда от някаква болест за това е в такова състояние(западнал, беден район без медицински грижи за сериозно болните)ми изглежда по-логично обяснение на снимката!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен09 юли, 2014 19:26

    вижте още нещо дрехите не ви ли приличат на болнични!

    ОтговорИзтриване