09 юни 2013

Тунел на гноми или димоотвод на древни подземия?

Край един от бреговете на Волгоградското водохранилище в района на град Дубовка, Волгоградска област, Русия е намерен загадъчен малък проход.

Група младежи отдъхвала край брега, когато вниманието им било привлечено от малък вход на тунел, открил се след скорошно свлачище на земни маси. Това не изглеждало като естествено образувание, по-скоро имало изкуствен произход, но кой и с каква цел го е направил? През входа с размери 20 на 30 сантиметра не може да пропълзи нито възрастен човек, нито дете. Дори учените са затруднени да дадат точен отговор на въпроса какъв е този тунел. Ако е вентилационна шахта на подземно помещение, тя би трябвало да е вертикална, а не хоризонтална. Ако е канализационна система на монголите обитаващи тези места преди 700 години, защо е на такава голяма дълбочина - 5 метра от повърхността?

Хората са осветили тунела с фенерче, но не са успели да видят края, вкарали са дълга пръчка и тя не се е опряла в нищо.

Групата се върнала отново при тунела, като този път носели уеб камера монтирана върху 6 метрова въдица и свързана с лаптоп. Установили, че тунелът се разделя на две и е по-дълъг от 6 метра. Видели и нещо наподобяващо череп на малко животно.Някои изследователи на аномални феномени, заключават, че това е вход към подземен град на митичните малки гноми, но групата младежи има резерви към това обяснение.В близост до Дубровка се е намирал татарският град Белджамен, поселище от времето на Златната орда (14 век). Според легендата тук се навърта призракът на Черния Татар. Белджамен е известен и като "градът на землянките" - в тях са живели руски пленници докарани от монголците от различни градове. Археолозите и до днес продължават да откриват кръстове и малки икони останали от поробените руснаци.

Източник: Paranormal-news.ru
Дата на оригиналната публикация: 22 май 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Древна извънземна защитна система е свалила руския метеорит?

Няма коментари:

Публикуване на коментар