17 юни 2013

Сблъсък на китайски самолет с "неизвестен обект" на голяма височина

На 4 юни 2013 полет CA4307 на Еър Чайна излита от Гуанджоу, но 40 минути по-късно се стига до сблъсък на голяма височина с неизвестен обект, което принуждава самолета да се върне обратно.

На земята пътниците са безопасно изведени от самолета, а обслужващият персонал забелязва голяма вдлъбнатина на носа на машината. По време на инцидента екипажът не е забелязал точно с какво да се ударили, което води до редица спекулации.Някои казват, че може да е било птица, но по време на удара, самолетът е летял на височина до която не достигат птиците. Освен това няма и една капка кръв по корпуса, а обикновено остават кървави следи.

Други предполагат, че може да е паднало налягането вътре в носа на самолета и той да е имплодирал (обратното на експлоадирал). Такива неща се случват, но се вижда, че отвън боята на самолета е обелена на места, което става при външен удар, а не при имплозия.

Остават по трудно-проверими варианти като удар в таен безпилотен военен самолет (така наречените дроуни), удар в падащ космически боклук или дори в метеор, а защо да не кажем - може би удар с извънземен кораб.Източник: Who Forted?
Дата на оригиналната публикация: 8 юни 2013
Връзка


Няма коментари:

Публикуване на коментар