23 април 2013

Бигфут и сеанс с Уиджа

Обикновено при спиритическите сеанси се приема за нормално да се материализира призрак или демон, макар че няма надеждно документиран и заснет такъв случай. Понякога обаче, вместо "обичайните" духове, се появява някакво животно. Има описани няколко такива случаи, макар че не е ясно до колко са достоверни. Твърди се, че при един сеанс дори се появил...неандерталец. Настоящата история е близка като сюжет до тези случаи и е от архивите на популярния паранормален изследовател Ник Редферн. Той получил този личен разказ в края на 2007 от 36-годишната Лаура, която живеела в Ню Йорк.


Това се случило през 1985, когато Лаура била тинейджърка. Било петък вечер през юни или юли. Нейните родители ги нямало тогава и затова тя поканила три от нейните приятелки от училище за да си направят купон - Бет, Брук и Алисън. Слушали силна музика, говорили си за момчета и т.н. обичайни неща за тази възраст.

По едно време Брук ги изненадала като извадила от чантата си старинна дъска Уиджа от 40-те години. Никое от момичетата не се уплашило, даже намерили за доста вълнуваща идеята "да се свържат с духовете". Всяка от тях се опитала да се свърже с починали родини - баби и дядовци, но нито веднъж не се получило. Скоро това им омръзнало и се върнали към другите забавления. След това обаче на два пъти електричеството спирало - което леко ги стреснало като се има в предвид, че минути преди това са си играли с дъската Уиджа. Освен тези кратки прекъсвания на тока, нищо не се случило през останалата част от нощта.

След като на сутринта приятелките и си заминали, Лаура била обхваната от странно безпокойство. Това чувство се усилило още повече към 6 вечерта, когато тока още веднъж спрял. Малко по-късно, след като казала лека нощ на родителите си и се прибрала в спалнята си, Лаура чула странен животински писък идващ от малка гориста зона в близост до техния дом. Тя отворила прозореца и погледната на вън, но нищо не се различавало в мрака.

Към 2 през нощта, тя се събудила от "най-ужасната миризма - подобна на гниещо зеле". Тъкмо щяла да запали нощната си лампа, когато видяла силуетът на голяма черна човекоподобна фигура с дълги ръце и големи бели очи.

В този момент, тя се опитала да изкрещи, но била като парализирана. Още по-лошо - съществото взело да се приближава към нея и спряло на сантиметри от лицето и. Било космато и миризливо. "Също като Бигфут" - по нейните собствени думи.

Звярът се вгледал в нея за няколко мига, след което взел да отстъпва назад докато станал на практика неразличим от сенките на отсрещната стена.

Интересно, но Лаура твърди, че макар чудовището да я е ужасило, тя не почувствала, то да е враждебно. Даже напротив, тя не може да го обясни, но имала чувството, че то сякаш я предупреждавало да не си играе със света на духовете и с дъските Уиджа.

Тя действително никога повече не пробвала подобно нещо и човекът-звяр никога повече не се появил.

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 8 април 2013

Преживяването на Лаура доста прилича на класически случай на "сънна парализа". Дали е така и дали всичко останало е просто съвпадение - спирането на тока, животинския писък, играта с дъската? Може би е така, но може би съществото наистина се е появило в стаята и...което за пореден път потвърждава теорията, че голяма част от наглед отделните паранормални феномени, всъщност са свързани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар