15 април 2013

Електронна връзка със света на мъртвите

Традиционните методи за връзка с "оня" свят, ако приемем че той съществува, са спиритическите сеанси и дъските уиджа. Има обаче и нетрадиционни похвати включващи различни електронни устройства и най-обикновени уреди като телефони, телевизори, компютри и т.н. В блога Андромеда Нео Нула вече бяха публикувани няколко материала по темата и ако се разровите лесно ще ги намерите. Тук представям една история взета от западен сайт.


От години различни хора твърдят, че са получавали телефонни обаждания от починали личности. В повечето случаи те не могат да докажат твърденията си. За разлика от тях паранормалният изследовател Джордж Мийк е успял да направи запис на едно такова обаждане.

Това се случило на 27 януари 1994. Докато бил в дома си близо до град Франклин в Северна Каролина, Мийк получил обаждане от някой представящ се за Константин Раудив.

Запис на разговора в Mp3 формат

Константин Раудив е действително съществуваща личност. Има латвийски произход и самият той е бил изследовател на връзката с отвъдното чрез аудио записи - така нареченият "феноменът на електронния глас" (Electronic Voice Phenomenon - EVP). Починал е през 1974. Снимка на Константин:


Дали записът е измама или е автентично обаждане от света на мъртвите? Освен Мийк и други изследователи твърдят, че са получавали обаждания от Константин Раудив, включително Сара Естеп, Ханс Хекман и д-р Уолтър Упхоф.

На 20 февруари 1994, изследователя Адолф Хоумс получава съобщение на компютъра си, който не бил свързан с интернет или по какъвто и да било начин с външния свят. Не е уточнено точно в какъв вид се е получило съобщението, но най-вероятно е текст, а не глас. Освен това е на немски език. Съдържанието на съобщението е следното:

Това е Константин Раудив чрез устройствата на Станция Ривених. Скъпи колега Адолф Хоумс. Аз тук потвърждавам моя контакт с мистър Малхоф (в Германия) и Мийк и Мейси в Америка. Още контакти са направени успешно с Китай и Япония чрез телефон и факс. Нашите тестове са необходими, защото човечеството е в етап на създаване от самото себе си - което е негативно за нас до там, че не можем да повлияем на съзнанието. Затова ние ви молим на Земята да отворите психическите бариери. Едва тогава има възможност да продължим с повече контакти чрез радио-приемници, телевизори и компютри. За жалост съобщенията от нашата страна чрез телефон и факс не са достатъчни на човечеството да разбере нашата реалност като една от многото реалности.

Източник: Gralien Report
Дата на оригиналната публикация: 31 март 2013
Връзка

Интересна тема, затова я допълвам с втори материал. Историята е следната:

"През 1995, аз бях на 15. Аз често оставах буден до късно в моята стая и слушах радио на моя радиокасетофон. Аз превъртах станциите и щом чуех нещо интересно, натисках бутона "Запис".

Една нощ попаднах на това. Не мисля, че това е началото на излъчването, но хванах голяма част от него. В края, водещия обяви, че станцията е WKCR 89.9 Ню Йорк."

Самият запис е качен в YouTube:Отново измама? Нощна шега на някой радио водещ? Съобщение от отвъдното? Или може би шпионска станция? Такива станции съществуват от самото начало на Студената война. Те предават на пръв поглед безсмислени цифри, но това са закодирани съобщения за съответните шпиони разполагащи с шифъра.

Източник: Who Forted?
Дата на оригиналната публикация: 5 април 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Мъже в черно и предупреждение от сенките

Мъжът в черно на гроба на Едгар Алан По

Няма коментари:

Публикуване на коментар