01 април 2013

Остров Сахалин


Остров Сахалин с право е наричан най-мистериозния остров в Русия. Там има скупчване на различни загадки и аномалии.


Едно място за което се твърди, че е заредено с енергии е местността около скалата Лагушка (или Лягушка), която се намира в близост до село Весточка.Парапсихологът Владимир Воронин казва за тази скала:

"Особена сила владее не само Лагушка, но и цялата местност наоколо. Екстрасенсите са открили там 34 пространство-временни портала. Това е енергиен възел на Земята. На цялата планета има едва 32 такива възли."

Местността е популярна туристическа дестинация. Мнение на потребител от един интернет форум:

"Преди да започнете да се изкачвате спрете и седнете на малката скала в началото и се изчистете от негативните енергии. Заредете се с положителна енергия. Помолете се на духовете на гората да ви пуснат във владенията си. След това може да почнете да се изкачвате. Бъдете тихи и проявявайте уважение иначе духовете може да се разгневят. Когато стигнете, легнете на скалата, медитирайте и се помолете за здраве и благополучие."

Едно видео от местността, която е наистина прекрасна:

http://rutube.ru/video/c94e041ad20e4ad0391fc10edffa99bb/

За популярността на Лагушка говори фактът, че само през септември 2012 местността е посетена от 6 хиляди души и това са само тези, които са се регистрирали като туристи. Някои идват с надеждата, че ще им се изпълни желание, други търсят "просветление", а трети очакват да се срещнат с извънземна цивилизация. Пред всеки Лагушка се представя по различен начин. Геолозите определят възрастта на скалата на 70 милиона години, макар че това не е най-старото земно образувание на острова. В южен Сахалин например в Бъйковската аномална зона (Быковская аномальная зона) има скали на 94 милиона години.

Не всички са толкова ентусиазирани в отношението си към така наречените аномални зони. Василий Храмушин, председател на Сахалинското областно отделение на РГО (Руското географско общество):

"Като учен отношението ми е отрицателно към така наречените магически места. Доверчиви девойки научават за тях и след това е невъзможно да ги разубедиш с никакви доводи. Хората сами себе си убеждават, че това е "енергийно място" и ако нещо по-малко обичайно се случи с тях там, те го приемат за доказателство. Това е просто самовнушение. Споменете си колко си мислиха, че са излекувани от Кашпировски."

През 2006 на западния бряг на острова са намерени останки от необичаен звяр. Снимките обходиха света, станаха сензация и предизвикаха много спорове. Някои твърдяха, че това е древен вид воден динозавър.Според специалистите това е просто косатка, но обяснението не задоволява всички. Ето как изглеждат тези морски бозайници:


Не за първи път на острова се появяват странни тела на животни. През 60-те години на ХХ век морето изхвърля на брега мъртво животно, което е заснето от руските граничари. Снимката е изпратена на биолозите, които идентифицират животното като вид морска крава за която се е твърдяло, че е изчезнала преди повече от 200 години.

Край острова има подводни активни и "заспали" вулкани, които може би причиняват някои от феномените. Някои от потъналите кратери са отчетливо видими:


На големи дълбочини край активните вулкани живеят организми до които не достига слънчева светлина. Вместо от слънцето, те си набавят енергия от вулканите. Там е открит вид червей дълъг 2 метра, а колко ли още видове се крият в дълбините без да са познати на науката.

Източник: Paranormal-news.ru
Дата на оригиналната публикация: 19 март 2013
Връзка

Статията предизвика интереса ми и затова потърсих още информация. В българската версия на Wikipedia е написано следното за острова:

Сахалин (на руски: Сахалин, на японски: 樺太 - Карафуто) е голям остров, владение на Русия.

Островът е с дължина 1948 км и има площ от около 76 400 квадратни км. Население - около 610 хиляди души, предимно руснаци.

Сахалин е най-големият руски остров и 23-ти по големина остров в света, като територията му е част от Сахалинска област. Островът се намира в северната част на Тихия океан, между 45° 50' и 54° 24' с.г.ш.

Разположен е в Охотско море, между протоците Татарски и Невелской на запад и протока Лаперуз на юг, който го отделя от остров Хокайдо. Сахалин е отделен от Азия чрез Татарския проток.

Средната януарска температура е -23 градуса по целзий, а средната юлска е 17 градуса. Валежите на острова са с летен максимум.

От растителните видове са разпространени даурска лиственица, курилски бамбук, сахалински бор, каменна бреза. Характерни животински видове са: кафява мечка, самур, рис, снежен овен, видра, горностай и северен елен.

Айни или айну са сред първите известни народи, населявали острова. Южносахалинск е най-големият град на острова и е административен център на Сахалинска област.

Връзка


Допълнително в английската Wikipedia има повече информация за историята на острова. Дълго време той е бил оспорван между Русия и Япония. Дори е имало японски поселища в южен Сахалин. А както знаем самата японска култура е изпълнена с много легенди, мистерии и странности.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Вратата Тонга в Полинезия

Няма коментари:

Публикуване на коментар