04 март 2013

Задушаващото зло

Снимките към тази статия са само за илюстрация и не са свързани с описаната история.

Ранчото в Тексас простиращо се на повече от 1200 акра било семейна собственост от повече от 150 години. Ксиания (Xiania), сега на 24, е израсла там заедно с родителите си, баба си и четиримата си по-големи братя. В ранчото отглеждат крави от породата "тексаско дългорого говедо" и коне.

През годините починалите членове на фамилията са били погребвани в един отдалечен ъгъл на имението. Ксиания е виждала различни привидения. Баба и твърдяла, че това са духовете на починалите роднини и че те са тук само за да наглеждат живите и да се грижат за тях. Младата жена има причини да се съмнява, че всички са толкова приятелски настроени...

Още от малка е виждала сенки да се прокрадват из помещенията, а също и призракът на жена облечена в рокля от викторианската епоха, с зло изражение на лицето си. Вратите се отваряли и затваряли от само себе си през нощта, разни вещи изчезвали, а крановете на чешмите потичали сами.

"Една вечер аз си пишех домашните в моята стая, когато ме споходи странното чувство, че не съм сама в стаята, а и стана много студено".

Момичето обходило с поглед стаята и видяла как една куклата, която била в средата на леглото внезапно литва във въздуха и пада на земята.

Една нощ, чуждото присъствие станало лично.

"Някой прошепна името ми. Нямаше никой друг в стаята. Моето име не е лесно за произнасяне от някой, който не го е чувал преди, но то бе изречено перфектно".

Ксиания е убедена, че който (или каквото) е произнесъл името и, се е бил скрил в килерчето в стаята и. Една от нейните котки, Джеспер започнала да мяука нервно в посока на затворената врата и повече никога не пожелала да се приближи до килера. Един ден котаракът изчезнал и повече никога не се появил. Другите животни също не искали да са близо до килера.

В друг ден, момичето яздело наоколо в търсене на изгубено теле. Изведнъж коня и замръзнал на място, а Ксиания видяла пред себе си призрак на индианец. Внезапно той изчезнал, но конят отказал да се приближи към мястото където се намирал.


Нещата обаче били сравнително нормални до 2011. Тогава гаджето на един от братята и решила да си прави експерименти.

"Тя се хвалеше, че била "ловец на духове" и искаше да прави разследване в къщата и наоколо. Аз и един от другите ми братя бяхме твърдо против".

Тези възражения не били взети под внимание и един уикенд, докато родителите и бабата били в града, въпросната приятелка на единия и брат се домъкнала заедно с групичка младежи самоопределили се за "ловци на духове". Донесли видео камери, аудио рикордери, дъска Уиджа.


Решили да проведат сеанс в стаята на Ксиания.

"Тя убеди брат ми да и позволи да ползва дъската Уиджа за да разговаря с духовете, а аз бях твърдо против. Баба ни е разказвала истории за тази, така наречена от нея врата на дявола".

Показалецът веднага започнал да се мести. Първият дух с който разговаряли изглежда бил на пра-пра-бабата на Ксиания. Но това не било достатъчно на начинаещите "ловци на духове".

"След това започнаха да говорят с друг дух или същество, което по никакъв начин не бе свързано с къщата. Стана студено и можехме да видим как дъха ни се изпарява пред нас, а само преди минути беше ужасно горещо. Появи се лоша миризма на развалени яйца или на развалено месо".

"Какво е твоето име?" - попитала гаджето на брат и.

Показалецът показал: "не мога да ти кажа".

"Какво правиш тук?" - отговор: "Ти ме извика".

Изнервена, Ксиания седяла на леглото си, далеч от групата занимаваща се с спиритическия сеанс. Тя погледната през прозореца и видяла близо до едно мъртво дърво да седи тъмна сянка.


"За какво си тук?" - продължавала да пита гаджето на брат и. Показалецът отговорил: "Вреда".

В същия миг, всички свещи в стаята изгаснали, а вятър нямало. Уплашената група самоопределили се за "ловци на духове" си събрала техниката и си заминала светкавично.

От тази нощ започнали да се случват зловещи неща. Лоша миризма взела да се усеща в стаята на Ксиания. Винаги приятелските домашни кучета взели да се озлобяват. Конете показвали агресия.

"Аз яздех коня си, който винаги е бил толкова покорен. Внезапно той ме хвърли на земята"

При удара, тя си изкарала въздуха, а конят я настъпил. Младата жена веднага била закарана в болницата, където се наложило да прекара два месеца. Докторите я диагностицирали с Фибромиалгия - болезнен синдром в следствие на физическа травма.

Докато тя, била в болницата, семейството дало постоянно виещите и хапещи кучета на един приятел. Далеч от ранчото, те веднага се върнали към нормалното си мило състояние.

След като се върнала вкъщи, здравето на Ксиания отново взело да се влошава. Започнала да губи тегло и имала проблеми със съня. Когато все пак заспивала, сънувала кошмари.

Една нощ се събудила и видяла сянката, която стояла край дървото, сега да стои край леглото и.

"Сякаш забеляза, че съм я видяла, понесе се във въздуха и изчезна в стената".

Друга нощ се събудила с чувството, че вратът и гори. Тя станала мъчително и отишла в банята за да се полее със студена вода. В огледалото видяла три резки на врата си, а също забелязала и сянка да се движи в дъното на вратата.

Каквото и да се намирало в къщата, започнало да оставя по-отчетливи физически знаци за присъствието си. На следващата сутрин, в кухнята намерили голяма купчина изпражнения, все едно слон е бил там. Това се повторило още няколко пъти.

"Моето здраве продължаваше да се влошава и аз се преместих от стаята си във всекидневната на долния етаж за да не се налага да се изкачвам по стълбите. Майка ми се грижеше постоянно за мен".

Отново я хоспитализирали и веднага здравето и взело да се подобрява и да наддава тегло. Когато се върнала от болницата, отново нещата взели да се влошават.

"Брат ми ми каза, че мисли, че каквото и да е извикала онази нощ неговата вече бивша приятелка, именно то ме разболява. Разказа ми и за неща, които е чувал и виждал"

Докато минавал покрай спалнята и една нощ, той видял висока, тъмна фигура през открехната врата, която се била надвесила над леглото и. Брат и влязъл в стаята, фигурата се обърнала към него, след което изчезнала.

Двамата с брат и убедили родителите им, че трябва да се изнесат от къщата. Сега Ксиания и брат и живеят в малка къща на няколко километра от ранчото. Здравето и доста се е подобрило.

"Аз винаги ще страдам от Фибромиалгия и на моменти това предизвиква болки по цялото ми тяло, но това не може да се сравни с болките които изпитвах в ранчото".

Останалите от фамилията, които продължават да живеят в ранчото изглежда са имунизирани срещу тъмната сила. Може би това е така, защото през онази нощ, те не са били в къщата, когато се е провеждала сесията с дъската Уиджа.

Веднъж изнесли се от къщата, брат и разказал повече за своите собствени преживявания.

"Той ми каза, че на няколко пъти се събуждал с чувството, че нещо седи върху него и затруднява дишането му. Картини отхвърчавали от стената към него. На различни места в къщата виждал сенчестата фигура. Но най-сериозно се притеснил в нощта в която видял сянката да се надвесва над мен. Тогава именно решил, че трябва да се изнесем от там".


Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 24 януари 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:





Полтъргайст в полицейско управление в Нова Зеландия






Пловдивският полтъргайст Кики изчезнал

2 коментара:

  1. Поздравления за блога, определено има уникален дизайн и често започнах да го посещавам понеже виждам интересни теми.Това, което пишете..." Друга нощ се събудила с чувството, че вратът и гори. Тя станала мъчително и отишла в банята за да се полее със студена вода. В огледалото видяла три резки на врата си, а също забелязала и сянка да се движи в дъното на вратата.Каквото и да се намирало в къщата, започнало да оставя по-отчетливи физически знаци за присъствието си. На следващата сутрин, в кухнята намерили голяма купчина изпражнения, все едно слон е бил там. Това се повторило още няколко пъти. ..." е тук признавам че ако видя някой да се движи зад огледалотп ще изпадна в паника хахаха

    ОтговорИзтриване
  2. Предлагам рекламните коментари с линк към определен сайт, да спрат.

    ОтговорИзтриване