27 февруари 2013

Апартаментните сгради обитавани ли са от духове?

Наскоро попаднах на един интересен материал в западен сайт тук:В него автора се пита защо не се съобщава за проявления на духове в апартаментните сгради (познати у нас като жилищни блокове).

Той разказва как поне веднъж е чул сравнително силно почукване в стаята си през нощта. Също как веднъж леглото му се разлюляло леко. Спомнил си, че друг обитател на сградата от друг апартамент веднъж също му се оплакал, че леглото му се разтресло.

Тезата на човека писал статията е, че вероятно духове обитават и блоковете, не само къщите, но най-вероятно хората просто не обръщат внимание на странните шумове, защото си мислят, че тези звуци идват от съседите им. Ех, нека поживее малко в българска "панелка", за да разбере какво значи да чуваш съседите си.

Иначе аз също подкрепям идеята, че духове / полтъргайсти / странни явления се случват не само в старите къщи, но и в големи жилищни комплекси. Минала година имах известни преживявания в един апартамент и съм планирал за тази тема да напиша статия някъде през април.

В коментар под оригиналната статия, потребител, който явно се занимава с "прогонване на духове" разказва, че услугите му са търсени и от хора живеещи в апартаменти. Просто "митът" е, че привиденията трябва да обитават стари къщи и имения. Пък и за разните телевизионни паранормални шоута е много по-яко да направят предаване от стар замък или къща отколкото от някакъв...апартамент.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Полтъргайст в руския град Каменск-Уралский

Няма коментари:

Публикуване на коментар