26 февруари 2013

Котка изминава над 300 километра за да се прибере вкъщи

От време на време се появяват такива невероятни истории. Някои от тях са верни, при други става въпрос за самозаблуждение на хората. Котките често са с подобни шарки, но за разлика от кучетата вариациите в големината им не са толкова големи. Затова се случва човек загубил котката си, след време да намери друга котка с подобни шарки на козината. Той решава, че това е изчезналото му животно и го прибира вкъщи, котката естествено не възразява.


Описаният тук случай не е такъв. Това със сигурност е същата котка, не само защото шарката и е твърде уникална, ами и защото животното е било маркирано с чип.


Джейкъб (70 г.) и Бони (63 г.) Рихтер от Уест Палм Бийч, САЩ са били на почивка с караваната си през месец ноември край Дейтона Бийч. Заедно с тях била и 4-годишната им котка Холи. През нощта преди да си тръгнат котката пожелала да излезе навън. На сутринта дълго я търсели, но никъде я нямало. Накрая покрусеното семейство се наложило да си тръгне без нея.

В навечерието на Нова година, след близо два месеца, се случило чудо. Семейство Рихтер получили обаждане от организация за бездомни животни намираща се на едва километър и половина от тях. Котката била донесена от друго семейство, което я намерило наблизо. Тя била доста слаба и с подбити лапи, но иначе била добре. Дали сама е изминала всичкото това разстояние или се е качвала в каросериите на камиони за част от пътя, не е ясно. Също не е много ясно как се е ориентирала. Дали е следвала бреговата линия или по други начини?

Източник: The New York Times
Дата на оригиналната публикация: 19 януари 2013
ВръзкаНяма коментари:

Публикуване на коментар