09 януари 2013

Злато на Марс?

Предполагам знаете, че Google Maps има версия показваща повърхността на планетата Марс. От както тази услуга се появи, хиляди ентусиасти преглеждат повърхността на "червената планета" в търсене на аномалии. Ето поредното "откритие" на координати 82° 3'2.24"S 76° 6'3.14"W.

Става въпрос за огромна област, която има златист цвят, за разлика от останалата светлокафява-оранжева повърхност. Потребителят качил видеото, смята, че това е истинско злато и също така, че това не е единствената такава област. Кафяво-оранжевия цвят е изкуствено наложен от НАСА за да не се види златото, но въпросната зона е пропусната.ПОДОБНИ СТАТИИ:


Космически новини

3 коментара:

 1. Според мен това тук е по-интересно на Марс - 80° 7'36.76"S 80° 7'36.76"W
  Прилича на малко езеро гледано от космоса.

  ОтговорИзтриване
 2. Едно уточнение - в Google Maps на Земята координати се търсят много лесно - просто ги въвеждаш в полето за търсене. Във версията на Google Maps за Марс нещо този номер не ми се получаваше. Затова трябваше да си изтегля Google Earth за да видя координатите от горния коментар.

  Точно на тях обаче не намирам нищо интересно. Малко на ляво обаче действително има едно петно което прилича на езеро, може би него си имал в предвид?

  ОтговорИзтриване
 3. 80° 7'36.76"S 80° 17'36.57"W

  Мда... Това са вече реалните координати.

  ОтговорИзтриване