31 януари 2013

Една случка с НЛО от другия "мистериозен триъгълник"

Така нареченият "Бермудски триъгълник" е печално известен с твърденията, че там са изчезнали множество кораби и самолети. Но има още едно подобно място на света, което не е толкова популярно, освен в Япония разбира се - то се намира до тази островна страна. Името на този участък от японски може да се преведе като "Дяволското море" и се намира на приблизително 100 километра на юг от столицата Токио.

И за "Дяволското море" се носят сензационни истории за стотици безследно изчезнали съдове. А в японския фолклор съществува мит, че там живеят дракони, които поглъщат корабите.

Тук е описана историята на Такео Тада. В един приятен, но облачен летен следобед през 1971, той летял с малък самолет към остров Мияке, когато забелязал нещо интересно да се появява на около един километър от него. Приличало на типична "летяща чиния" проблясваща с оранжев цвят.


(артистична илюстрация на видяното от Тада)

Не е изненада, че човекът бил напълно шокиран. След около минута обаче той се съвзел от шока и това, което направил може да се опише или като много смело или като много глупаво. Той се насочил право към НЛО-то! Самият обект се движел сравнително бавно и за Тада не било проблем да го настигне, по-опасно било да не се блъсне в него.

Вече на сравнително близко разстояние, Тада успял да установи, че обектът нямал нито прозорци, нито крила или опашка. Някакви двигатели също не се забелязвали.

След около десетина минути обектът започнал бавно да се издига по посока на един голям и плътен облак, където изчезнал и повече не се появил.

Считайки, че колегите му и шефът ще го помислят за луд, Такео Тада си замълчал за това какво е видял. Осмелил се да разкаже за случката едва след 33 години. Колко ли други хора са имали странни преживявания над Дяволското море (а и не само там) и не смеят да разкажат за преживяното?

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 7 януари 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар