09 декември 2012

Кенет Арнолд - измамник?

За начало на съвременните наблюдения на НЛО се счита 1947, когато американския бизнесмен Кетет Арнолд забелязва девет необичайни обекта в небето докато летял с частния си самолет. От него тръгва и термина "летящи чинии".

От блога "The UFO Iconoclast(s)" са намерили интересна реклама излязла във февруарския брой на 1958 година на списание Fate. Това списание се занимава с паранормалното и във въпросната реклама Кенед Арнолд хвали препарат за коса.

Изглежда от този предимно скептичен блог искат да намекнат, че Кетет Арнолд е измислил историята си и никакви НЛО не е наблюдавал наистина. Целта му сякаш е да придобие известност и да печели пари от това.

За мен това са пълни глупости. Действително има хора, които си съчиняват всякакви истории с цел да се облагодетелстват, но не мисля, че този случай е такъв. Доста сложен план трябва да е измислил Кенет Арнолд - да лъже през 1947, за да може да продава препарати за коса след 10-тина години - през 1958. Пък и да не забравяме, че човека и преди прословутото наблюдение е бил бизнесмен, трябвало ли е да спре да се занимава с бизнес след като е видял НЛО за да не би да си помисли някой, че е излъгал за да изкарва пари?

Ето я и въпросната реклама:


Източник: The UFO Iconoclast(s)
Дата на оригиналната публикация: 2 ноември 2012
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Мистериозен случай с Карл Сейгън

Няма коментари:

Публикуване на коментар