04 декември 2012

Уфологията залязвала!? НЛО са градска легенда!?

На 5 ноември 2012 в "International Business Times" се появи статия в която се твърди, че наблюденията на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) все повече намаляват. Източникът на това твърдение е базирана във Великобритания група наречена "Асоциацията за научно изследване на аномални феномени". Тази група заявява, че "уфологията изглежда глобално залязва" от 80-те години на ХХ век. През следващите дни и седмици множество други издания разпространиха същата статия добавяйки още глупости ("извънземните не са нищо повече от градска легенда") за кеф на скептиците и отрицателите, някои от които сигурно са се напикали от кеф.

За мен това е очевидна медийна манипулация. До скоро новините бяха точно обратни, че броя на наблюдаваните НЛО се увеличава. Това обаче няма никакво значение за мейнстрийм медиите. За да си вдигнат тиража или да си увеличат посещенията на интернет страниците, а може би и за да получат някой и друг долар от където трябва, те не споменават старите новини, пускат най-новата информация все едно това е "единствената истина", без значение, че противоречи на публикуваното по-рано. За щастие не всички сме толкова глупави, че да забравяме и безусловно да вярваме на официалните медии. От 80-те години намалявали наблюденията на НЛО? Да бе,да! Колегите от Openminds.tv припомнят някои стари, но сравнително скорошни заглавия:

През Август 2010 "Halifax Courier" публикува статия със заглавие "НЛО наблюденията се увеличават".

През Юни 2011 io9.com публикува материал със заглавие "НЛО наблюденията в Аржентина се увеличават".

През Октомври 2011 финландския "Yle Uutiset" излиза с материала "НЛО наблюденията се увеличават във Финландия".

Януари 2012, "Huffington Post" съобщава, че НЛО наблюденията са стигнали космически брой.

Австралийският "Herald Sun" през Юли 2012 съобщава за увеличаване на наблюденията на НЛО в Австралия.


И така, намаляват ли наистина по света наблюденията на НЛО. Аз не мисля така, но не се и съмнявам, че винаги ще има "експерти", които ще се опитват да ни убеждават, че всички НЛО наблюдения са просто измислица.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Компилация от НЛО кадри - Октомври 2012
Има ли Великобритания оръжия, които могат да отблъснат извънземна атака?
Странен обект на Луната

Няма коментари:

Публикуване на коментар