09 ноември 2012

Автомобилите на мъжете в черно

От години (а може би дори от векове, ако отчетем някои фолклорни истории) Мъжете в черно са неуловимите, всяващи страх фигури, които редовно посещават хора наблюдавали НЛО. Като истински призраци, те се появяват от мрака, всяват хаос и параноя преди да се завърнат в тайнственото царство от което са дошли.

Предпочитания начин на обличане (поне в днешно време) на тези зловещи персонажи е черен костюм, черно бомбе, черни очила, вратовръзка, обувки и чорапи и искрящо бяла риза. Нищо чудно, че ги наричат "мъжете в черно".

Но в този материал, фокусът не е върху самите мъже в черно, а върху техните автомобили, които са не по-малко странни.


В САЩ често са виждани да се возят в черни кадилаци - модели от 50-те години, а във Великобритания в черни ягуари (модели от 60-те), почти винаги изглеждат удивително нови въпреки възрастта си.


През 1975 година известният учен д-р Джоузеф Алън Хайнек получава свидетелско показание за един случай в малък град в Минесота. Ироничното е, че този път не е имало наблюдение на НЛО. Автомобилът на човека на който се е случило това почти бил изблъскан в канавката от голям черен кадилак. Ядосан, той дал газ за да настигне черната кола, само за да види как тя буквално се стопява във въздуха!

Джени Рандъл, дългогодишна авторка и изследователка на НЛО разказва подобна история в книгата си "Истината за мъжете в черно". Това се случило през 1981 година в Англия. Човек на име Джим Уилсън вижда неидентифициран обект в небето - нищо не чак толкова фантастично, просто светлини в небето. Малко по-късно е посетен от двама човека облечени в черни костюми, които размахват идентификационни карти на министерството на отбраната. Те заявили на човека, че той не е видял нищо друго освен руски сателит - "Космос 408" и трябва да забрави за случилото се.

Това наистина щяло да бъде края на историята, ако човекът на няколко пъти не бил забелязал, че дома му е под наблюдение от двама души в черен ягуар. Обадил се на полицията и в продължение на няколко нощи полицаите правили внезапни проверки наоколо. Действително видели паркирана кола пред дома на г-н Уилсън. Направили проверка на регистрационния номер и установили, че той е фалшив. Затова полицаите решили да се приближат и разпитат хората в автомобила.

Никога обаче, не успели да изпълнят намерението си, защото когато двамата полицаи се приближили и тъкмо щели да почукат на стъклото, автомобилът се изпарил във въздуха!

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 19 октомври 2012
Връзка

Тази статия ме подсети за някогашните страшни истории, които сме си разказвали като деца - за "черната волга". Може би ще съставя отделна статия по темата.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Страшна среща с Хатман


Среща със същества в черно
Странните автостопаджии

Няма коментари:

Публикуване на коментар