07 ноември 2012

Останки от древен град в района на Бермудския триъгълник

Наскоро читател на блога ми обърна внимание върху следния материал публикуван на 25 октомври 2012 от информационна агенция Фокус:

Хавана. Останките от древен неизвестен град са открити в района на Бермудския триъгълник. Канадски учени са попаднали на подводните руини на около 700 метра северно от източното крайбрежие на Куба, предаде агенция Пренса Латина.

С помощта на робот са били направени фотографии на това тайнствено място в Атлантическия океан. Според учени на фотографиите се виждат монументални сгради, в това число и четири гигантски пирамиди, едната от които е направена от стъкло. Освен това се вижда и нещо подобно на скулптура на сфинкс.

Източник

Поразрових се и успях да намеря малко допълнителна информация. Оригиналната статия от споменатата кубинска агенция Пренса Латина е от дата 22 октомври и може да се намери тук. Това, което разбрах допълнително бяха имената на учените, а именно Paul Weinzweig и Pauline Zalitzki. Има и хубава илюстрация показваща границите на Бермудския триъгълник:


Попаднах и на разискване на тази новина в един западен форум (връзка). Поне от коментарите изглежда, че тази новина не е нова, кубинската агенция я пуска отново за да привлича читатели. И друг път съм забелязвал такива трикове от различни новинарски сайтове. Във форума се споменава, че учените се завърнали повторно на мястото през 2005 или 2006, но не открили нищо ново, а роботът се повредил. Не ми стана ясно кога е била първата експедиция след като втората е била 2005/2006. А и това, че не са открили нищо ново, не омаловажава откритията от първото им посещение там, стига наистина да са верни - "стъклена пирамида" звучи направо фантастично.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Подводен "житен кръг" край Япония
1 коментар:

  1. Когато четях това, просто очаквах всеки момент да попадна на теорията, че това е Атлантида.

    ОтговорИзтриване