04 ноември 2012

Има ли Великобритания оръжия, които могат да отблъснат извънземна атака?

В интервю дадено за MSN, Ник Поуп, който е работил 21 години за Министерството на отбраната на Великобритания заявява, че макар страната да няма разработен военен план за такъв случай, тя има достатъчно усъвършенствани оръжия за да се защити.

"Ние имаме няколко прототипа на самолети и други оръжия за които няма да се чуе по новините през следващите 10-15 години.

Погледнете Taranis - прототипът направен от BAE Systems. Прилича на космически кораб в хангара".

Източник: Phantoms and Monsters
Дата на оригиналната публикация: 15 октомври 2012
Връзка

От Wikipedia:

Taranis е проект за безпилотен полу-автономен боен самолет, който може да изпълнява трансконтинентални мисии, да атакува земни и въздушни обекти и да носи разнообразни оръжия.


Източник

Майкъл Пек от Форбс обаче съвсем не мисли като Ник Поуп:

Поуп, който е бил плановик по отбраната, преди да започне да разследва НЛО случаи, е сигурен, че ако извънземните дойдат, Великобритания има достатъчно хай-тек оръжия за да спре инвазията, включително самолета Taranis. С цялото ми уважение към смелите кралски въоръжени сили, аз не съм сигурен, че Великобритания може да отблъсне Клингоните (извънземна раса от поредицата "Стар Трек").

Армията е съкратена с 20 процента до едва 82 000 войници. Ако буболечките от "Междузвездни рейнджъри" се появят, размера на отбранителните сили може да бъде от значение. Кралската флота има само един стар самолетоносач (по-точно за хеликоптери, а не са самолети). Нов се строи, но той зависи от още неодобрените изтребители F-35.

Ако британските войници са взривявани от крайпътните бомби на талибаните, защото Лондон не може да си позволи достатъчно хеликоптери за да ги превозва по въздуха, аз не съм убеден, че има секретен хай-тек арсенал, който може да отблъсне Борговете (друга извънземна раса от "Стар Трек").

Източник: Forbes
Дата на оригиналната публикация: 18 октомври 2012
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Компилация от НЛО заснети през месец Септември 2012Наистина ли знаят властите какво представляват НЛО?
Поредният слух: американската и китайската флота отблъсват НЛО атака край Сан Франциско

1 коментар:

  1. Обаче по същата логика ни е необходим само един такъв самолет, в който да качим едим Уил Смит ;)

    ОтговорИзтриване