27 ноември 2012

Най-достоверно представените игрални филми с призраци

Това е списък съставен от изследователя на паранормалното Брад Стейджър (Brad Steiger). Давам оригиналните заглавия, не съм сигурен как и дали въобще тези филми са преведени на български. Със сигурност новелата на Стивън Кинг по която е направен един от филмите е излизала на български език.

The Uninvited (1943) - Сюжета разказва за брат и сестра, които купуват изоставена от години английска къща. Тя се оказва обитавана от духове. Като страничен факт - една от актрисите, участващи във филма, след време се самоубива.


The Haunting (1963) - Филмът поставя въпроса колко от случващото се на героите, се случва наистина и колко е в тяхното въображение. Накрая зрителите започват да се питат колко от това, което възприемат за реално около нас е наистина такова.

The Changeling (1980) - В този филм Джордж Скот играе ролята на наскоро овдовял мъж, който се премества в стара къща, където попада на духа на убито дете.

The Entity (1983) - Някои твърдят, че страшните сцени, а и самия филм е твърде измислен. Но сценаристите казват, че филма е създаден по действителен случай разиграл се в Лос Анджелис.

Ghost Story (1981) - Четирима преуспели възрастни мъже споделят ужасяваща тайна, която са крили 50 години.

The Sixth Sense (1999) - младо момче е способно да вижда мъртвите. Много от психически чувствителните зрители се припознават с героя.

The Innocents (1961) - новелата на Хенри Джамес "The Turn of the Screw" е многократно филмирана, но изглежда това е най-добрата адаптация. Тук духовете за зрителя се виждат само през очите на главната героиня и всичко може да има както паранормално обяснение, така и психологическо.

Lady in White (1988) - Съучениците на десет-годишния Франки му правят номер и го заключват в съблекалнята на училището точно преди най-страшната нощ на годината - тази на Хелоулийн.

The Others (2001) - В този филм Грейс Стюард (Никол Кидман) се нанася с децата си в стара къща. Децата страдат от рядко заболяване и не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина. Затова в къщата винаги е тъмно. Скоро те започват да се оплакват, че виждат духове в определени стаи.

Poltergeist (1982) - Дело на прочутия Стивън Спилбърг. Семейство се нанася в нов дом. Те не знаят, че той е построен върху старо гробище. Филмът има две продължения, но те не са толкова качествени.

The Shining (1980) - Този филм се базира на книгата "Сиянието" на Стивън Кинг. Изключително страшна книга, вероятно и филмът не отстъпва като класа.

Връзка2 коментара:

  1. Анонимен23 юли, 2013 16:02

    ne sam gledal nikoi ot tqh . nqma i da gi gleadam.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ще ги гледам но не всички защото някой от тях ми се струват страшни

    ОтговорИзтриване