06 октомври 2012

Наистина ли знаят властите какво представляват НЛО?

Когато се спомене НЛО, повечето хора си представят космически кораби дошли от други планети. Но това е само една от многото теории опитващи се да обяснят този феномен. Освен това много хора смятат, че правителствата (особено това на САЩ) знаят както стои зад наблюденията на НЛО, но крият истината...Нека се опитаме да преценим до колко това е вярно.

Военни документи от 1949 показват, че власите в САЩ са се опитвали да установят дали поне някои от наблюденията на НЛО не се дължат на кълбовидни мълнии.


Почти половин век след това, Министерството на отбраната на Великобритания стига до подобен извод, че наблюденията на НЛО се дължат на редки природни феномени - като не добре проучените плазмени проявления (мълниите също са съставени от плазма). В този разсекретен доклад дори се твърди, че плазмата може да влияе на съзнанието на хората и по този начин да предизвиква халюцинации (и да им се привиждат извънземни).

Друг разсекретен документ, този път от САЩ показва, че през 1947 година ФБР е разговаряло с офицер от военно-въздушното разузнаване според който "летящите чинии, фактически са дълбоко засекретен експеримент на армията или флота".

Друг документ на ФБР от 1957 споменава за наблюдение през 1944 на "летяща чиния", която изглежда е била апарат на нацистите.

А в книгата си "Final Events", публикувана през 2010, Ник Редфърн разказва за групата образувана сред властовите кръгове на САЩ, чиито членове са произхождали от консервативните християнски среди и са вярвали, че НЛО са демонични проявления.

Какво ни казват всичките тези данни? Много конспиративни теории твърдят, че властите притежават катастрофирали НЛО и дори тела на "извънземни". Дори и това да е истина, дори и да разполагат с паднали НЛО-та, това изглежда не им е помогнало да разберат от къде идват. Правителства, властови кръгове, министерства, държавни агенции и военни си противоречат.

Една агенция заключава "това са кълбовидни мълнии", друга казва "някакви плазмени форми влияещи на съзнанието", трети смятат, че това са "секретни експерименти", а четвърти направо се провикват "демони"! Явно голяма част от хората по върховете на властта нямат по-ясна представа за НЛО-феноменът отколкото обикновените изследователи-ентусиасти.

За основа на този материал е послужила статията "UFOs: A Mixed Bag Of Theories" на Ник Редфърн.

ПОДОБНИ СТАТИИ:


Компилация на НЛО заснети през Август 2012Мистериозни НЛО продължават да притесняват жителите на Южна Каролина

Няма коментари:

Публикуване на коментар