26 октомври 2012

Никога не вярвайте сляпо в нищо!

Макар блогът МИСТЕРИКА да представя основно невероятни истории и фантастични теории, аз никога не съм призовавал сляпо да се приема което и да било "чудо". Напротив, предупреждавал съм до какво може да доведе сляпата вяра. Поредните два примера идват да покажат, колко опасни могат да са сектите и колко фалшиви са повечето предсказатели.

Но и не искам да съдя хората, които стигат до тях. Все пак съвременното общество продължава да е длъжник на хората живеещи в него. Как да не потърсиш утеха и защита в някоя секта, след като държавата не ти я предлага? След като всеки с повече пари може да те пребие на улицата и да му се размине благодарение на някой дебел, мазен адвокат (приликата с действителни лица не е случайна). Как да не ходиш при знахари и псевдо-лечители след като знаеш, че в много болници, пияни доктори ще те оставят да умреш, а ако не са пияни просто няма да има в наличност необходимите медикаменти? При такива условия, понякога е трудно да вземеш правилно решение. А понякога дори няма такова.

Ясновидка обяви президента Плевнелиев за мъртъв

Това стана в рамките на журналистически експеримент на БНТ, който отново доказва, че зад обещанията за сериозно ясновидство стоят шарлатани.

Репортер на БНТ отива под прикритие със скрита камера на няколко сеанса при врачката Тотка, която примамва столичани в къща в центъра на София с предложение за качествено ясновидство по снимки.

В рамките на разследването Росен Цветков занася на Тотка снимка на държавния глава Росен Плевнелиев от ученическите му години.

Обявява го за свой безследно изчезнал баща, когото търси от години.

Мигновеният отговор на Тотка е: „Аз виждам, че е мъртъв. Не е много от отдавна гробището, но вече го има."

Източник: News.bg
Дата на оригиналната публикация: 14 октомври 2012
Връзка

Учителят на загиналия Марио си взел отпуск за погребението му още докато момчето било живо

Учителят по психология на мистериозно загиналия Марио Нушков от Благоевград си е взел 1 ден отпуск още на 3 октомври. Тогава преподавателят Росен Ангелов, който е и създател на фондация „Мечта”, е заявил, че ще отсъства в понеделник (8 октомври), защото е на погребение на свой много близък човек, разказват пред btvnews близки на 25-годишното момче.
Смущаващото е, че в деня, когато психологът е поискал почивка, Марио още е бил жив. Той умира в неделя до стълб близо до вилата на Ангелов, а е погребан в понеделник, за когато учителят предвидливо си е взел отпуск.

Приятели от детинство на Марио са категорични, че фондация „Мечта” е секта и именно тя е виновна за смъртта му. Младежите не пожелаха да споменем имената им, за да не пречат на полицията и прокуратурата. В Благоевград вече тече разследване за смъртта на Марио, като най-вероятната версия е подбуда към самоубийство.

Източник: БЛИЦ
Дата на оригиналната публикация: 13 октомври 2012
Връзка1 коментар:

  1. И един съвсем пресен пример:

    Нумероложка не позна, джакпотът не падна

    ВРЪЗКА

    ОтговорИзтриване