09 септември 2012

Второто пришествие на Исус - оръжие в Студената война

Генерал-майор Едуард Лансдейл (Edward Lansdale) от армията на САЩ е роден през 1908 година. По време на Студената война той е отговарял за една от най-необичайните планирани военни операции в историята.

Целта на операцията е била да убеди кубинците, че идва второто пришествие на Исус Христос и че той е голям фен на САЩ...

В един разсекретен документ от 20 ноември 1975, Томас Парот (Thomas A. Parrott), служил 24 години в ЦРУ, заявява следното във връзка с генерала:

"Аз ще ви дам един пример за прозорливостта на Лансдейл. Той имаше чудесен план как да се отървем от Кастро. Той се състоеше в това да се разпространи слуха, че второто завръщане на Христос е наближило и че Исус е срещу Кастро, който е Антихриста. Този слух щеше да се разпространи в Куба и тогава на определена дата да се предизвика специално събитие. Американска подводница в близост до острова щеше да изстреля фоерверки. И Кастро щеше да бъде свален".

Но планът на генерала включвал доста повече от някакви си фоерверки. Той предвиждал подводница да прожектира изображението на Христос върху облаци в близост до Хавана. В същото време самолети са щели да разгласяват с мегафони фалшиви съобщения от фалшивия Исус, нареждащи на хората да свалят Кастро и комунизма.

При правилно изпълнение тази операция е можело да доведе до успех. Проблемът е, че е можело да се стигне и до катастрофален провал. Дали милионите вярващи християни в Западния свят нямаше да се разгневят, ако операцията се бе провела и се бе провалила? Те щяха да се обърнат срещу американското правителство за това, че се опитва да се представи за техния бог. В крайна сметка операцията не е проведена...

Но се повдига един друг въпрос. Днешните технически възможности на правителствата по света са неимоверно по-големи отколкото през 50-те години на ХХ век. Много по лесно ще е да се извърши една такава операция. Може темата да е Второто пришествие или "нападение от извънземни". Говори се от години, че се подготвя такова фалшиво нападение. Как да разберем кога едно глобално събитие е реално, а не режисирано ?

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 21 август 2012
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
От архивите: Ад в космоса


Вратата към ада гори вече повече от 40 години


Лицето на Христос върху отрязано дърво?

Няма коментари:

Публикуване на коментар