08 септември 2012

Слънцеядката Катя почина от сърдечна недостатъчност

Тази новина не е нова, статията-източник е от средата на Май (и цитира вестник "ШОУ"). Въпреки това я публикувам, защото напоследък се заговори много за така наречените "слънчеяди".

Аз лично съм на мнение, че такова нещо не е възможно без да умреш в скоро време. Но проблема не ми е, че много хора проповядват такъв начин на живот. Много по-голям проблем е, че не се изследва сериозно това явление (както и много други). Единствено по страниците на жълтите вестници намираме повече информация. Но каквото и да се установи, ще е от изключителна важност, затова трябва да се подходи сериозно, а не забелязвам такова нещо.

Ако се докаже, че е възможно, човек да е жив и напълно здрав без да поема храна и след 5 години това ще е епохално откритие и ще реши проблема със световния глад - ще се храним само от Слънцето.

Ако пък се докаже обратното - че е гибелна слънчевата диета, това ще спаси много невинни животи. Вие бихте ли се качили в такси, чийто шофьор е слънчеяд и може всеки момент да му прилошее и да се блъсне някъде?

Първият смъртен случай на последователка на соларните хора потресе Сливен. 32-годишната слънцеядка Катя Симеонова почина от сърдечна недостатъчност миналата седмица. Младата жена е карала само на вода цели 4 години, а "за първо, второ и десерт" се е взирала в слънцето по 44 минути на ден, гласи разтърсващо разкритие в новия брой на "ШОУ".

Сливналийката се беше увлякла по опасното модно учение на индиеца Хира Ратан Манек и стана една от хилядите му последователи по цял свят. Според догмите на теорията, която индийският гуру проповядва, човек може да се храни само със слънчева енергия и през това време ще бъде напълно ползотворна личност. Самият учител цели 17 години не е приемал нищо друго освен чиста вода!

"Смъртта й беше изненада за всички. Лекарското заключение след аутопсията й е сърдечна недостатъчност. Медиците смятат, че не я е убил режимът й на хранене", споделя почернената майка.

Не на това мнение обаче е проф. Донка Байкова. Известната диетоложка твърди, че слънцеядите се самоизяждат. Според нея соларните хора, които се хранят само със слънчевата светлина, умират, тъй като организмът им започва да самоизяжда тъканите си в опит да намери храна.

"При гладуване започва този процес, като покосява органите един по един и накрая достига сърцето, причинявайки смърт", обяснява проф. Байкова. "Жената буквално е самосмелила тъканите си. Този процес покосява последно сърцето, след което настъпва смърт. Това става до петата година от гладуването", допълва проф. Байкова.

Източник: zaPERNIK.com
Дата на оригиналната публикация: 16 май 2012
Източник

Пак да спомена, че "слънчеядството" ми прилича на лековерна заблуда, но може и да греша. А като става въпрос за лековерни и абсурдни заблуди, наскоро попаднах на една статия в един блог, който посочва за свърталище на такива заблуди фурума bg-mama. Аз лично не следя този форум и не мога да преценя доколко критиките са основателни (предполагам малко са пресилени), но теми с описаните заглавия, ме карат най-малкото да повдигам вежди:

"ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях"

"Има ли майки на индигови и кристални деца?"

"Сваляне на температура с чертане на линии по ръката"

"Ходжа Адем е енергиен вампир!"

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:Таксиметров шофьор от 3 години се храни със слънчева енергия

Няма коментари:

Публикуване на коментар