06 септември 2012

Паранормалните случаи на Навахо рейнджърите

Често пъти полицаите не отдават голямо значение на паранормалните случаи за които им съобщят. Не е така обаче, ако произхождат от народ, който неразривно е свързан с вярата в мистичното. Става въпрос за Навахо рейнджърите пазещи реда в индианския резерват на тази народност. Макар това да са под един процент от общия брой случаи, те подхождат сериозно, както при всеки друг случай.

НЛО изследователят и журналист Алехандро Рохас е разговарял с пенсионирания вече рейнджър Джон Доувър и с неговият партньор Стан Милфорд. Те са разследвали паранормални случаи с "обичайните заподозрени" - НЛО, Бигфут, призраци, но и такива в които са забелязвани същества типични за фолклора на индианците.

И макар някои да пренебрегват такива случаи, Доувър казва:

"Когато разследващ, не трябва да си предубеден в нищо. Това за което трябва да гледаш е доказателства". В някои случаи доказателствата са били толкова убедителни, че ако това е бил криминален случай е щяло да се стигне до съд.

Запитан дали Навахо индианците вярват в НЛО, бившият рейнджър е отговорил, че не харесва термина "вярвам" - той говори, че "вярваш в нещо без да има доказателства". А индианците са виждали предостатъчно летящи НЛО, кацнали НЛО, излитащи НЛО, че те не "вярват", а ги приемат за факт от действителността. Доувър и Милфорд често са се обръщали към организацията за изследване на НЛО MUFON за съдействие.

При един случай млада жена е била следвана от светеща сфера докато шофирала към дома си през нощта. Когато пристигнала, тя видяла голям заек застанал точно на мястото където обикновено паркирала. Тя си легнала, но когато се събудила имала страшно главоболие. Рейнджърите установили наличието на силни електро-магнитни ефекти при шофьорското място.

Друг случай се отнася за възрастен човек, който живеел сам в пустинята. Той видял странен апарат да се приземява и от него да излизат същества. Те се приближили и изследвали неговата къща. Когато рейнжърите дошли, те намерели странни дупки около къщата му. Човека казвал, че по-рано ги нямало.

Веднъж Милфорд разследвал случай с дух. Той с очите си видял как монети падат от тавана в стая. Нямало никакви дупки или пукнатини в тавана. Сякаш монетите се появявали от нищото.

Милфорд казва, че тяхно задължение като полицейски служители е да подхождат сериозно.

"В много от тези случаи хората са наистина изплашени и това е основното. Моят началник ми е казвал да разследвам случаи в които идват хора и молят за помощ и това е основното.

Наскоро двамата рейнджъри посетиха конференция на MUFON:Източник: Huffington Post
Дата на оригиналната публикация: 16 август 2012
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар