09 август 2012

От архивите: Ад в космоса

На 9 август 1973 година от борда на космическия кораб Скайлаб-2 астронавтите предават съобщение, което смаяло всички сътрудници от Лабораторията за космически изследвания на САЩ. В него се казвало: (Ада се намира в средата на Слънцето. Ние виждаме, как горят мъртвите. Ние виждаме ада). Връзката за няколко секунди прекъснала, а след това посланниците на Земята предали от космическото пространство обичайните за полета данни, каквито нямало преди това сензационно послание.
Специалистите от НАСА в продължение на 16 години са опровергавали всички слухове за това събитие.
Но през 1985 година американското списание «Световна наука» приповдигнало завесата на тайната. Невероятното съобщение на екипажа на Скайлаб-2 било публикувано и хвърлило в ужас хората.

През август 1978 година астронавтите, намиращи се на борда на космически кораб, изследвали слънчевите изригвания с помощта на спектрохелиограф, който записвал всички изменения на фотолента. По време на това наблюдение на небесното светило станал взрив с огромна сила. От дълбочина от огненото кълбо на 800.000 километра във височина се изстрелял стълб хелий.

И неочаквано пред очите на втрещените наблюдатели на течния поток газ застинал. Цели 70 секунди прибора фиксирал кошмарно видение: на този огнен стълб появили стотици хиляди човешки лица, измъчени от вечния огън. Отначало астронавтите помислили, че това е халюцинация, но изображенията на лицата били много отчетливи. Астронавтите видели това, което по мнението на атеистите, не съществува — ада.

Но и нещо друго се е случило през същата година, НАСА губи връзка с астронавтът Чарлз Гинсън за 28 години!

„Ние загубихме контакт с командира на космическия кораб Гинсън 3 часа и 58 минути след старта. Тъй като мисията беше тайна, не можехме да информираме обществеността. В нашите документи Чарлз фигурира като безследно изчезнал. И така е до 26-ти март 1991."

В пролетния ден на 26-ти март 1991 г., след почти 28 години откакто изчезва астронавтът в Космоса, американски военни получават радиограма от Гинсън. Малко след това в океана е намерена капсулата на „Джемини“ с астронавта на борда.

Възниква въпросът как един астронавт може да оцелее в космическата бездна 28 години със запас от гориво, храна и вода само за половин година? Без участието на някои „извънземни“ сили е немислимо!

За този мистериозен случай официална версия на НАСА не съществува. Космическият апарат с астронавт на борда е изстрелян от военните, така че всичко е забулено в мистерия. Документи, свързани с това събитие са изчезнали заедно с архива. Дори няма доказателство, че Гинсън е нает от НАСА, въпреки че по-възрастните членове го помнят добре.

Чарлз Гинсън преминава карантина на военновъздушната база Едуардс в Калифорния. Астронавтът и „Джемини“ са внимателно проучени. Специално създадена група психоаналитици се опита да получи информация от Гинсън за фантастичното си приключение.

Физически той се чувства добре, но е напълно дезориентиран – казва пред репортери служител на НАСА.

- Не си дава сметка за отсъствието му от Земята за това дълго време. За психическото му състояние има още много да се желае, думите му не може да се свържат в някаква логическа връзка. Запитан къде е бил, дали се е срещал с извънземни в космоса или с някакви „свръхестествени“ сили, Гинсън неизменно отговаря:

„Никога вече … Вие трябва да разберете … Това са наши врагове.“ Допълнителни въпроси предизвиквали в него истерия и плач.

Въпросната снимка така и не е показана на обществото от НАСА и едва ли скоро ще бъде.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар