02 август 2012

"Човека-козел" от планините в Юта е идентифициран като ловец

На 15 юли 33-годишния пътуващ автостопаджия Коути Крейгтън (Coty Creighton) заснема човек изглеждащ като козел в планините на 40 мили от Соут Лейк Сити, САЩ. Той чакал да мине някой автомобил, когато забелязал стадо диви козли. Един от тях се движел по-назад. Коути решил, че може да е наранен, извадил бинокъла си и останал удивен от видяното. Това не било козел, било човек. Както самия той разказва:

"Наоколо нямаше никой друг освен мен и този човек. Беше си страшно".

Естествено, веднага в интернет плъзнаха предположенията. Непознато същество подобно на митичните върколак (човека-вълк) и минотавър (човека-бик). Учен или любител на дивата природа в костюм на козел, който иска максимално да се приближи до дивите кози за да ги разгледа. Или просто поредния откачен. Нито едно от тези предположения обаче не е вярно.

Скоро се открива сезона за лов на диви козли. Горските власти в Юта са пожелали да издирят човека, защото се опасявали, че той не е наясно с рисковете, които поема като се разхожда така облечен по време на ловния сезон. Когато са разгласили намерението си, властите са получили анонимно обаждане (от поредния луд?) със следното съобщение:

"Оставете човека-козел на мира. Той не прави нищо лошо."

След известно време с тях се е свързал и 57-годишен ловец от Калифорния, който е казал, че просто е изпробвал новия си маскировъчен костюм, който смята да използва за лов на козли в Канада. Явно е искал да разбере дали истинските козли ще бъдат заблудени от дегизировката му.


Източник: Newsday
Дата на оригиналната публикация: 26 юли 2012
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:Мъж се развежда с жена си заради нейните 550 котки

Няма коментари:

Публикуване на коментар