28 април 2012

Мистериозните изчезвания

Авторът на оригиналната статия разказва една семейна история предавана от години в техния род, след което припомня два случая на мистериозни изчезвания неразгадани и до днес. Дали има намесени паранормални фактори?

Някъде в началото на предишния век, далечен братовчед на име Клод Калоулей (Claude Calloway) изчезва мистериозно и напълно внезапно. Той седял на верандата на къщата и разговарял с баща си през отворения прозорец, който бил вътре. След малко бащата излязъл също навън, но от сина му нямало и следа. Повече никой не го видял.

Това изчезване само по себе си е странно, но в семейната история има дори още по-странни детайли. Клод заедно с други членове на семейството позирал за снимка няколко дни по-рано. Той въобще не бил заснет на фотото, все едно не бил там.

Изчезването на Фредерик Валентич

Вечерта на 21 октомври 1978, 22-годишният Фредерик Валентич (Frederick Valentich) летял с малък самолет над морето на път за Кинг Айлънд (King Island), Австралия. От там мислил да вземе няколко приятели на самолета си. Докато летял изведнъж осъзнал, че не е сам в небето. Голямо зелено кълбо от светлина се появило и започнало да обикаля около неговата Чесна. Валентич се свързал с контролната кула в Мелбърн и описал случващото се.

"Изглежда си играе някаква игра с мен. Премина над мен два-три пъти със скорост която не мога да определя".

Не след дълго двигателя на самолета започнал да проявява проблеми. Това са последните разменени реплики между Валентич и кулата:

Кулата: Самолетът все още ли е с теб?

Валентич: Той е (мълчание в микрофона за две секунди) сега се приближава от югозапад.

Кулата: (повик за потвърждение на връзката)

Валентич: Двигателят не звучи добре. Настроил съм го на 23-24 и нещото е (чува се кашляне)

Кулата: Какви са ти намеренията?

Валентич: Моите намерения са да..отида до Кинг Айлънд...Мелбърн. Този странен апарат се носи над мен отново (мълчание в микрофона за две секунди). Той се носи и (мълчание за една секунда) и не е самолет.

Кулата: (повик за потвърждение на връзката)

Валентич:(мълчание във включения микрофон за 17 секунди)

След това се чул мощен металически звук. Нито младият пилот, нито самолетът му били намерени някога.

Изгубеният полк

През 1915 един полк от Норфолк от кралските сили на Великобритания се придвижвал към един хълм в залива Сувла (Suvla) в Турция. Хълмът бил покрит от спуснал се ниско облак. След като маршируващите войници навлезли в облака той изведнъж се издигнал към небето, но полка го нямало. Това наблюдавали трима новозеландски войници.

Истинността на историята от Първата Световна Война е трудно да се провери и често се определя като градска легенда. Има подобна история и от времето на Втората Световна Война - пилот твърди, че е наблюдавал как цял бомбардировач изчезва в облак и никога не се появява отново. Този пилот дори се появява в едно списание и радио-шоу. Дали не си е измислил всичко за да придобие известност не може да се каже.

Историята на Валентич обаче е съвсем истинска и добре документирана. Това обаче не значи, че със сигурност се е сблъскал с нещо паранормално. Въпросите остават...

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар