23 април 2012

Бункерът на Хитлер в Лос Анджелис

В Лос Анджелис се издига имение-бункер от който Хитлер управлява световната нацистка империя след края на Втората Световна Война. Звучи като сценарий на треторазреден филм, но някога това не е звучало като фантастика.

През 30-те години на ХХ век симпатизанти на нацистите в Лос Анджелис толкова са вярвали, че Хитлер ще покори целия свят и ще се премести да живее в техния град, че дори не са дочакали това наистина да се случи, а са се заели да построят бункер на любимия си откачен фюрер веднага. Явно са били не по-малко откачени и от него.

Пръснали са огромни за онова си време суми за да не е лишен от удобство обитателя на бункера. Има дизелова централа за електричество и резервоар способен да съдържа 1 400 000 кубични метра вода. Американските фашисти са се надявали да добавят и 5 библиотеки, няколко трапезарии и гимнастически салон с пари от Германия.

Но един ден след японското нападение над Пърл Харбър, полицията нахлува в имението и задържа около 50 американски симпатизанти на нацистката идеология.

Днес бункерът е в руини, нашарен с графити. Има планове да бъде сринат изцяло за да се обособи площ за пикник и по този начин да се обърне нова страница в американската история.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар