16 април 2012

Подземните мистерии на Апалачите

От Wikipedia:

Апалачите са най-старата планинска верига в Северна Америка. Тя е много обширна и се простира на север от Нюфаундленд в Канада до щата Алабама в САЩ на юг. Дълга е 2600 километра. Съставена е от по-малки планини, вериги и планински долини.

На 26 декември 1945 в мината Белва (Belva) се случва мощна експлозия. Години по-късно, в периода декември 1981 - януари 1982 в няколко вестници се появяват интервюта с оцелели миньори. В тях се споменава, че някои от миньорите са виждали да се появява нещо като врата в стените на мината и от нея да излиза човек облечен като дървар. Можело да се види през вратата, че помещението зад него е било добре осветено. След като уверявал хората, че те ще бъдат спасени, той отново се прибирал през вратата там от където е дошъл. За такива срещи в подземни мини се разказва и в други части на САЩ и дори в други страни.

Подобен инцидент се е случил и в мина край град Шиптън (Shipton), Пенсилвания. От тримата миньори, само двама били спасени. И двамата разказват за среща със странен човек, който им казал, че ще бъдат спасени и осветил помещението в което се намирали. Дали халюцинирали, дали това било реално същество или пък идвало от паранормалното не били сигурни. Мислят, че синкавата светлина която осветила помещението била истинска, но всичко останало изглеждало като холограма.

Майкъл Бърк (Michael Burke) в неговата статия "Зелено нещо поражда слухове" (публикувана в Valley News Dispatch на 5 март 1981) описва малко същество "наполовина хуманоид - наполовина динозавър", което се появявало от тунел на канализацията в Ню Кингстън (New Kensington). Група деца го подгонили, като едно дори успяло да го хване за момент при което съществото издало пискливи звуци и се изплъзнало обратно в тунела. Това се случило на няколко мили от Диксънвил (Dixonville), където през 1944 имало трагичен инцидент в мина.

Диксънвил, Пенсилвания. Минният инспектор Глен Е. Бергер (Glenn E. Berger) заявил пред началниците си, че инцидентът при който загинали 15 човека не е в резултат на срутване, а на атака на същества живеещи под земята. Повечето загинали миньори не били ударени от паднали камъни, а имали следи като от нокти по телата си. Един оцелял миньор твърди, че е видял същество "което не е от този свят" след като достигнали до древен тунел, който не бил изкопан от тях. Съществото някак си създало срутване, което го отделило от хората. Стоуни Брейкфийлд (Stoney Brakefield), 14 юли 1974, NEWS EXTRA.

Преди няколко години две момчета влезли в малка пещера открила се след разкопки за път. В нея открили полузатрупана кръгла шахта, която решили да изследват. Тяхното куче изтичало напред по наклонената шахта. Скоро обаче се дочул дълбок, вибриращ шум, при което кучето се появило изплашено от шахтата, минало покрай момчетата и избягало вкъщи. Момчетата също се върнали, а пещерата скоро била затрупана от продължаващото пътно строителство. Съществуват и легенди за банда обирджии от времето на Дивият запад, които след като обирали някоя банка, се скривали от преследвачите им в пещери през "автоматична врата", която били открили в планините. (THE SHAVER MYSTERY Magazine).

Източник

Тези не напълно потвърдени истории и градски легенди ми напомниха за една интересна книга, която прочетох преди около година. Казва се "Земно ядро" и може да прочете кратка рецензия за нея тук, както и да си я купите онлайн.

1 коментар:

  1. Аз пък се сетих за това интервю:

    http://selenabg.com/index.php/2008-08-12-22-05-32/2008-07-28-06-20-41/40-2008-07-27-20-28-03/1846-2012-02-09-16-27-21.html

    ОтговорИзтриване