15 април 2012

Имейли от мъртвец

Джак Фроз (Jack Froese) умира на 32 години от сърдечна аритмия през юни 2011 година.

Миналият ноември, неговият най-добър приятел още от детството Тим Харт (Tim Hart) получава имейл съобщение от акаунта на Джак - това се случва 5 месеца след смъртта му.

Както самият Тим обяснява през "Би Би Си":

"Една вечер преглеждах електронната си поща, когато видях писмо с подател Джак Фроз. Станах бял като платно, когато го прочетох - беше кратко, но ясно."

Писмото имало заглавие "Аз виждам", а самото му съдържание:

"Чуваш ли ме? Аз съм в твоята къща. Разчисти си шибания таван!!!"

Тим Харт обяснява, че малко преди да умре приятелят му, двамата са имали разговор на тавана при който Джак го е дразнел за бъркотията там. Само двамата са знаели за този разговор.

Братовчедът на Джак - Джими МакГрал (Jimmy McGraw) твърди, че също е получил писмо от умрелия. Джак споменава за нараняване на глезена на Джими, която последния получил след смъртта на братовчед си.

Възможно е някой хакер да е разбил акаунта на Джак - и преди се е случвало някой да проникне в имейл акаунт на починал човек и да почне да праща писма, но в случая в съобщенията има доста лични неща.

Освен това има платени услуги в интернет чрез които всеки може да остави съобщение, което да бъде изпратено на избрани имейли след смъртта му. Идеята е проста - ако през определен период човека не потвърди, че е жив, системата приема, че той вече не е сред живите и изпраша съобщението което предварително е оставил. Дали Джак си е правил шеги?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:Призрак на прозореца в стара къща в Англия?Бивш охранител все още потръпва при спомена за призрачно нападение

Няма коментари:

Публикуване на коментар