09 април 2012

Да се събудиш...в друга вселена

Какво ще си помислите, ако се събудите в странно легло, разберете че работното ви място не е това с което сте свикнали, а приятелят ви вече не съществува? Жена на име Лерина Гарсия твърди, че точно това и се е случило. Има ли истина в думите и? И дали вие няма да сте следващите?

Това, което започнало като обикновен ден – събуждане в леглото една сутрин – бързо се превърнало в серия от шокови преживявания и неописуем ужас за една жена загубена в извънземен свят – нашият свят.

Ставайки от леглото Лерина Гарсия (Lerina García) забелязала, че чаршафа и калъфките са странни. Това не било познатото и спално бельо. Все още сънена обаче, тя не обърнала особено внимание на този факт.

Напускайки леко странното легло, скоро тя осъзнала, че е в съвсем различна реалност. Навсякъде около себе си, тя забелязвала малки несъответствия – предмети намиращи се на друго място от обичайното им, липсващи предмети, или предмети, които не е купувала никога.
Както тя самата пише по-късно в интернет търсейки някой, който може да даде обяснение и може би помощ: „Един ден се събудих и открих, че всичко е различно – не като пътуване във времето или друго подобно нещо с грандиозни ефекти. Аз просто се събудих в същата година и ден в който се очакваше да се събудя след като си легнах, но много неща бяха различни.“

Не всички промени са били малки обаче. Макар автомобила и да изглеждал същия и все още да работела в компанията в която работела през последните 20 години, тя била шокирана да разбере, че не се водела вече в нейния отдел. Офисът и бил в друг отдел, в съвсем различна част на сградата.

Всичко ставало все по-странно и за да се справи, тя казала на своите колеги, че и е зле. Както тя по-късно описва този ден:

„Преди четири месеца се събудих в една обикновена сутрин. Аз бях в моя дом взет под наем, където живеех от седем години. Всичко беше обичайно, без леглото. Нещо на което не обърнах внимание тогава.

Аз тръгнах за работа с моята кола, която беше паркирана където винаги я паркирам. Фирмата беше същата, в която работех от 20 години. Но когато влязох в моя отдел, всъщност се оказа, че това не е моят отдел. Имаше имена на стената и моето не беше сред тях. Помислих си, да не би да съм сбъркала етажа, но не беше така. Използвах безжичната връзка в офиса за да се потърся. Все още работех в компанията, но в друг отдел и началник ми беше човек, който дори не познавах.

Така, че аз отидох в посочения отдел, казах там, че се чувствам зле и си тръгнах. Всичко в дамската ми чанта си беше същото – моите кредитни карти, личната ми карта, всичко, но не помня да съм си сменяла отдела.

Посетих доктор и се подложих на тестове за алкохол и наркотици...но бях чиста.
Отново отидох на работа следващият ден и успях да го преживея като задавах въпроси и казвах, че не ми е много добре.

Аз се бях разделила с моя дългогодишен партньор от 6 месеца. След като се разделихме, имах връзка с човек от квартала. Познавам го добре, от 4 месеца бяхме заедно. Знаех името и фамилията му, адреса, къде работи, синът му от друга връзка и къде учи.

Е, той вече не съществува. Съществуваше преди моя „скок“, но сега няма и следа от него. Наех детектив да го потърси, но него го няма.

Посетих психиатър и той мисли, че е халюцинация, но знам, че не е така. А с предишния ми приятел, тук изобщо не сме късали.

Кълна се, че всичко е истина и аз не съм луда. Моето собствено семейство не помни неща като операцията на рамото на моята сестра, а тя твърди, че никога не е оперирана“.

Както може да си представите за Лерина този травматичен живот на тази нова Земя с приятел с който е скъсала и е причинил стрес и депресия. Тя завършва историята си с молба за помощ.

„Моля ви, ако някой е имал подобни преживявания, да се свърже с мен, за да видим какво може да се е случило. Не мога да намеря никакво патологично заболяване, което да отговаря на моя случай. За пет месеца прочетох всички теории на които можах да попадна и стигам до извода, че се е случил скок между измеренията.

Сякаш съм си загубила паметта за пет месеца и съм сънувала през това време, но всички ме помнят какво съм правила през това време – неща, които аз не помня.

Някой имал ли е подобно изживяване? Шегаджии и хора които „знаят всичко“ моля да се въздържат да коментират. Това е сериозно за мен. Благодаря“

Възможно ли е Лерина – високо образована жена да халюцинира? Може би страда от някакво рядко разстройство? А, може би не – защото не е само тя с такива преживявания.

Невероятен посетител пристига в Токио

Странен инцидент с станал в Токио в началото на 90-те години на ХХ век – човек пристига със самолет с паспорт от държава, която не съществува и никога не е съществувала.
Човекът изразил гняв и шок, когато властите на летището го задържали. Макар наистина да има такава практика – да се правят фалшиви паспорти от несъществуващи страни (известни като камуфлажни паспорти) , изглежда случаят не бил такъв. Паспортът изглеждал напълно реален, с реални печати от различни страни, включително и японски печати от предишни посещения на човека в страната.

Човекът с кавказки външен вид твърдял, че страната му се намира в Европа и съществува от близо 1000 години. Той носил истинска валута от различни европейски страни, имал международна шофьорска книжка и говорел няколко езика. Настоявал да се срещне с по-висши представители на властта. Бил убеден, че си правят някаква голяма шега с него.

След като бил държан 14 часа в малка стая на охраната на терминала на летището, властите проявили милост към него и го преместили в хотел. Те му заповядали да чака там докато изяснят какво да правят. Японците били не по-малко объркани от мистериозния човек без страна.

Макар двама гардове да пазели пред вратата му, на следващата сутрин човека го нямало в стаята му. Прозорецът му се намирал на 15 етажа над улицата и нямало как да слезе безопасно.

Властите започнали масивно търсене в Токио, но така и не го намерили. Повече никой не видял мистериозния човек.

Професорът изчезнал в небитието

Тази история е подобна на историята на Лерина, но тук имаме обратния случай. Първоизточникът е журналистът Сегундо Пина (Segundo Peña) и една негова публикация в най-големия венецуелски вестник El Tempo.

Описаният инцидент се случил в Андския Университет (вторият най-стар университет във Венецуела). Свидетелите били десетки. Посред бял ден един известен професор напуснал сградата на университета, пресякъл паркинга и се качил в своя автомобил. Мнозина го видели, даже някои му махнали за довиждане. Той отворил вратата, влязъл вътре и я затворил. Но автомобилът не потеглил. След малко няколко студенти се приближили за да видят дали професора няма някакви проблеми. Но той бил изчезнал. И от 40 години никой не го е виждал.
Могат ли тези случки да бъдат обяснени?


Няма научно обяснение за никоя от тези случки, освен ако не погледнем към границата на познанието, там където науката се допира с (все още) необяснимото. Говорим за силно спекулативните теории за паралелните реалности и мултивселената.

Хората, които се появяват и изчезват тук и там може би попадат в аномалии, където тъканта на мултивселената е нарушена и може да се пътува от реалност в реалност. Някои квантови физици изказват предположението, че съществува безкрайно множество от вселени и всяка поражда на свой ред нови и нови вселени. Някои физици дори сякаш са наблюдавали преход от вселена във вселена при експерименти в които суб-атомни частици изчезват сякаш в нищото, само за да се появят след малко отново. Къде са били? В друга паралелна реалност?
От описаните истории може да се заключи, че не само атоми могат да прескачат между реалностите, а и цели хора. Възможни са няколко сценария – човек да бъде разменен с негов двойник от друга вселена (като Лерина), да пропадне в друга вселена без да дойде никой на неговото място (като професора) или да дойде в нашия свят човек, който няма аналог тук (като пътника на японското летище).


Източник

6 коментара:

  1. Интересно,за повече информация може да прочетете за проекта "Монтоук",там са описани и доказани по научен начин как се случват тези събития.

    ОтговорИзтриване
  2. Много ме изкефи тва с мъжа в Япония. Можели повече информация за случая примерно какво е било знамето и други работи.

    ОтговорИзтриване
  3. ок, а къде ммога да прочета повече за случая.

    ОтговорИзтриване