01 април 2012

Новият хорър на създателя на "Паранормална активност" се развива в Чернобил

Орен Пели, режисьорът на превърналата се в хит поредица "Паранормална активност", атакува боксофиса с нов филм, съобщи сайтът Deadline.

Това ще бъде хорърът Chernobyl Diaries ("Чернобилските дневници"), който разказва за група приятели, която решават да прекарат ваканцията си в Европа, но на едно нетипично за тази цел място от континента – Чернобил. Но докато се разхождат из руините на изоставения град, те разбират, че не са сами и може да не излязат от него живи.

Източник: ДневникРеалността

Филмът изглежда ще е интересен, макар и да не е първото произведение с история развиваща се в Чернобил. Веднага ми идват на ум игрите от поредицата S.T.A.L.K.E.R.

Но как наистина стои въпроса с изоставения град Припят и "екскурзиите" в този район? Всъщност "забранената зона" не е нито толкова забранена, нито толкова изоставена. Част от жителите на околността са се завърнали въпреки забраната, просто или няма къде да отидат, или са на преклонна възраст и им е все тая, че увеличават вероятността скоро да умрат, или пък просто изпитват твърде силна носталгия. Не са много, няколкостотин може би. Към тях в по-късен период са се присъединили и незначителна част от хора, които преди катастрофата не са живели там - скитници, може би дребни престъпници и други маргинални елементи нежелаещи да живеят във външния свят. Общо жителите на зоната се наричат "самоселы" - което буквално значи "самозаселил се".

Една хубава статия на английски за тези хора:


Зоната не е и толкова недостъпна. Това пък е статия (този път на български) за "екстремния туризъм" в Чернобил:

110 долара за екскурзия до Чернобил

ПОДОБНИ СТАТИИ:


10 обитавани от призраци хотела в които може да отседнете (и дано да може да си тръгнете)


Мощни експлозии в Сибир през февруари?


Посещение на сбирка на Клуба за фантастика и прогностика "Иван Ефремов"

1 коментар:

  1. Анонимен12 май, 2012 22:18

    tva mi se struva interesen film o6te na treilara se poupla6ih ot onova deto go snimaha na prozoreca

    ОтговорИзтриване